Vésztő

2019.10.01. 19:59

Kövér László: gyarapszik az ország

Kövér László, az Országgyűlés elnöke is részt vett kedden Vésztőn, a művelődési központban tartott lakossági fórumon. Kiemelte: az emberek munkájának köszönhetően gyarapszik az ország. Molnár Sándor polgármester hangsúlyozta: az ígéreteik döntő többségét teljesítették az elmúlt öt és kilenc évben.

Licska Balázs

Molnár Sándor és Kövér László

Fotó: LP6DMK2

Egy választás mindig fontos, hiszen nem csupán négy-öt évről, hanem akár hosszabb időről is szólhat – mondta Kövér László a lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón. Hozzátette: az ellenzéki pártok, amik – mint fogalmazott – alig-alig léteznek, úgy igyekeznek beállítani az október 13-ai önkormányzati voksolást, mintha az egy polgárháború egyik állomása lenne. Egy csatateret kívánnak létrehozni, ám ez szerinte a demokrácia tekintetében hibás felfogás.

Molnár Sándor és Kövér László

– A magyar kormány az önkormányzatok partnere volt és marad, lesz a jövőben is – folytatta az Országgyűlés elnöke. Aláhúzta: azokkal tudnak együttműködni, akik a kormányban nem az ellenséget, hanem a jószándékú segítőt vélik felfedezni. Fontosnak nevezte a megyei listás szavazást is, mivel a megyei önkormányzatok szintén jelentős forrásokról döntöttek, döntenek.

– Elmondható, hogy az ország az elmúlt kilenc évben gyarapodó időszakon ment keresztül, egy fejlődési pálya elején van, köszönhetően az emberek munkájának – mondta Kövér László. Nem egy egyre kisebb tortát kell felvágni, hanem egy egyre nagyobból tudnak nagy szeleteket a tányérra tenni, amelyekből Vésztő is részesült.

Molnár Sándor polgármester elmondta, a 2014 és 2019 közötti időszakra szóló fejlesztési programban 112 vállalást tettek, ezek közül 101-et végre is hajtottak – amiket nem teljesítettek, azok esetében nem az önkormányzat az illetékes vagy nem volt rá forrás. Hangsúlyozta: csak olyan ígéreteket szabad tenni, amiket lehet teljesíteni és amiket számon lehet később kérni.

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László azt mondta, az emberek munkájának köszönhetően fejlődik az ország /Fotók: Lehoczky Péter/

Munkahelyeket teremtenek, fejlesztenek

Molnár Sándor polgármester sorolta, mik valósultak meg az elmúlt kilenc és öt évben a városban. Lezajlott a szennyvízberuházás, utakat újítottak fel. Bicikliutakat építettek több utcában, most pedig korszerűsítik a Békési és a Wesselényi utcai szakaszokat. Az általános iskola fejlesztésének első üteme véget ért, most következik a második ütem a sportcsarnokkal. Energetikai beruházások folytak az intézményeknél: szigeteltek, nyílászárókat cseréltek, biomasszás kazánokat és napelemeket telepítettek.

Három éve 650 közfoglalkoztatott volt a városban, mostanra ez a szám 200 alá csökkent, mivel a közfoglalkoztatottak nagy része elhelyezkedett a versenyszférában. Savanyító- és sajtüzemet hoztak létre. Az ipari parkra vonatkozóan együttműködési megállapodást írtak alá egy vállalkozással. Hamarosan 3 milliárd forint értékben elindulhat 4 európai uniós projekt, amelyekkel 100 munkahelyet hoznak létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában