önkormányzati választások 2019 - galériával

2019.10.24. 17:29

Csütörtökön megalakult a gyulai képviselő-testület

Megtartotta alakuló ülését csütörtökön délelőtt a gyulai képviselő-testület.

P. G.

Az eseményen ismertette programját dr. Görgényi Ernő polgármester. Alt Norbert és Kónya István személyében megválasztották a város két régi-új alpolgármesterét, illetve a tanácsnokokat, valamint a bizottságok elnökeit és tagjait is.

Az esemény nyitóakkordjaként dr. Novák Amanda, a helyi választási bizottság elnöke adott tájékoztatást a választás eredményéről. Ezt a polgármester és a képviselők eskütétele követte.

dr. Görgényi Ernő /Fotó: Kiss Zoltán/

Programja ismertetésében dr. Görgényi Ernő a teljesség igénye nélkül kiemelte: Gyula vonzerejét tovább kell növelni a fiatalok számára is. Gyarapítani fogják a városi zöld felületeket, zöld gyűrűt alakítanak ki Gyula körül. Még átláthatóbb működésben gondolkodnak, és biztosítják a kultúra további virágzásához, sokszínűségéhez szükséges feltételeket. Az önkormányzati fejlesztések szolgálják majd a turizmust és a fejlett technológiákat alkalmazó ipari beruházásokat. Kialakítják a déli ipari parkot az Airbus gyár és további üzemek létesítéséhez. Folytatódik az útfelújítási program, az oktatási-nevelési, illetve az egészségügyi intézmények korszerűsítése, a kerékpárutak, járdák felújítása, építése. 2,5 milliárd forintból fejlesztik a Várfürdőt, és a várkert rekonstrukciója ugyancsak folytatódik majd.

Dr. Görgényi Ernő javaslatára főállású alpolgármesterré választották Alt Norbertet és Kónya Istvánt, illetve valamennyi képviselő szólt elképzeléseiről. Az ülésen köszöntötte a megjelenteket dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott is.

A sportügyekért felelős tanácsnoki feladattal Kiss Tamásnét bízták meg, a mezőgazdaságért és a gazdákkal való kapcsolattartásért felelős tanácsnoknak dr. Ökrös Istvánt, az önkormányzati gazdasági társaságok felügyeletéért felelős tanácsnoknak Szalai Györgyöt választotta meg a grémium.

A gazdasági erőforrások bizottságának elnöke Kiss Tamásné, az oktatási és kulturális bizottság elnöke Durkó Károly lett. A humán és társadalompolitikai bizottság elnökévé Kiss Szabolcsot, a közbeszerzési bizottság elnökévé dr. Ökrös Istvánt választották. A gyulavári részönkormányzat elnöki feladataival pedig Szabó Károlyt bízták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában