Gyula

2019.10.23. 10:45

A Linamar is segíti a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt

Ünnepélyes keretek között adta át a III. Linamar Jótékonysági Futóverseny résztvevőinek nevezési díjából befolyt 781 ezer 500 forintot Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnökének kedden délután Gyulán.

Papp Gábor

Adom‡ny ‡tad‡s KoraszŸlet ment?aut— ŸzemeltetŽsŽre a a Linemar Hungary Zrt

Fotó: Imre György

Az esemény kapcsán megtartott sajtótájékoztatón dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, munkájuk három fázisra osztható. Az első fázist a koraszülött-mentőautó beszerzéséig tartó időszak jelentette, a másodikat a szükséges műszerek és eszközök megvásárlása.

Fotó: Imre György

– Ezt követően elérkeztünk feladatunk legösszetettebb részéhez, hiszen alapítványunk vállalta a koraszülöttmentő-autó működtetését, amibe beletartozik a benzin, a biztosítás, a gyógyszerek, a bérek, az egyszer használatos eszközök, az orvosi gázok költsége is. Évente 20-25 millió forintra van ezekhez szükség – ecsetelte. – Természetesen ebben nagy segítséget jelent a cégek, vállalkozások, magánszemélyek támogatása. Nélkülük ez nem sikerülhet. A mentő alig néhány hónap alatt már 69 alkalommal nyújtott segítséget.

Parászka Tibor elmondta, az alapítvány az egész megyére kiterjedő szolgálatot vállalt fel. A Linamar Hungary Zrt.-nek két telephelye van Békésben, munkatársaik pedig az egész megyéből érkeznek hozzájuk. Így fontos kapcsolódási pont alakult ki köztük.

A szakember kiemelte, az Orosháza-Gyopárosfürdőn megtartott jótékonysági futáson mintegy 350-en vettek részt, akik összesen 2000 lefutott kilométert teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában