Békéscsaba

2019.09.26. 13:52

Segítenek boldogulni a digitális világban

A turizmusra és a céges digitalizációra fókuszáló előadásokon vehettek részt helyi kis- és középvállalkozók csütörtökön délelőtt. A Békés Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara (BMKIK) által rendezett eseményen, a kedvezményes, és vissza nem térítendő fejlesztési forrásokról is tájékoztatást kaptak az érdeklődők.

V. N.

Vozár Márton, a BMKIK alelnöke szerint ritka az a vállalkozás, amely kihasználja a digitális lehetőségeket. Ezért az ágazati minisztérium és a megyei iparkamara igyekszik a helyi cégeket tájékoztatni az elérhető pályázatokról, jogszabályi hátterekről, kötelezettségeikről.

A szerző felvétele

Nagy Tamás, a HotelSystem Kft. fejlesztési igazgatója elmondta, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba a szállásadóknak napi szinten kell beküldeniük a vendég- és pénzforgalmi adataikat. Hozzátette, az adatszolgáltatás a hotelek számára júliusban vált kötelezővé, a panziók október elsejétől, míg az egyéb szálláshelyek januártól indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában