Békéscsaba

2019.09.20. 14:30

Meddig maradnak a földkupacok a Lencsési-lakótelepen?

A földkupacok kérdése is felmerült a békéscsabai közgyűlés csütörtöki ülésén.

L. B.

Csiaki Tamás osztályvezető dr. Ferenczi Attila tanácsnok, önkormányzati képviselő felvetésére ismertette: szeptember 30-ig kapott a bicikliutat építő, felújító vállalkozó közterület-használati engedélyt, tehát addig kell elszállítania a volt ruhaipari középiskolánál, illetve a lakótelep elején, a körgátnál, a Tölgyfa utcánál felhalmozott, a beruházás során kitermelt földet.

Hírportálunk korábban is foglalkozott a témával. Akkor a városfejlesztési nonprofit kft.-nél mellett elmondták, a belváros és Fényes között kerékpárutat építenek, valamint korszerűsítenek, a munkálatokat az előzetes tervek szerint a kivitelező szeptember 30-ig fejezi be.

A szerző felvétele

A fejlesztés idejére a munkálatokért felelős Swietelsky Magyarország Kft. közterület-használati engedélyt kapott arra, hogy anyagot tároljon két helyszínen, jelesül a Lencsési útról nyíló, körgát utáni, kutyakiképzőhöz vezető földutas útszakasznál, valamint a Fenyves Hotelhez vezető bekötőút csatlakozásánál lévő parkolóban. Ezekre a helyekre csak és kizárólag a kivitelező szállíthat építési anyagot, illetve az építés során kikerülő földet, a területek nem szemétlerakók – hangsúlyozták megkeresésünkre a cégnél. A körgát melletti területen, a Dózsa György úton és a Corvin utcában, valamint a Lencsési út végén, illetve a Magyar utcában épülő kerékpárút földmunkáiból kikerülő anyagot tárolják a két helyszínen átmenetileg.

A kivitelezőtől kapott tájékoztatás értelmében ennek egy részét visszatöltik, a többit pedig mihamarabb elszállítják az erre engedéllyel rendelkező, előzetesen kijelölt lerakóhelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában