Békéscsaba

2019.09.26. 13:50

Korszerűsítették a jaminai Mackó-Kuckó Óvoda mindkét telephelyét

Korszerűsítették a közelmúltban a jaminai Mackó-Kuckó Óvoda mindkét telephelyét: az Orosházi út 2. szám alattit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), az Orosházi út 56-58. szám alattit pedig egy hazai program keretében. A TOP-os beruházást csütörtökön adták át ünnepélyesen.

Licska Balázs

Mack— -Kuck— ovoda energetikai beruh‡z‡s ‡tad— BŽkŽscsab‡n

Fotó: Imre György

Botta-Dukátné Orczifalvi Éva igazgató elmondta, a Mackó-Kuckó Óvoda összesen hét csoporttal működik, a 175 gyermek ellátásról gondoskodnak.

A fejlesztések idejére kiköltöztették mindkét telephelyet, a jaminai óvodások egy ideig megfordultak az Erzsébethelyi Általános Iskola és a Jaminai Közösségi Ház épületében is, de a legtöbbet a Tégla Közösségi Házban töltötték. Az Orosházi út 2. szám alá tavasszal, az Orosházi út 56-58. szám alá pedig nemrég térhettek vissza. Kiemelte: az ellátás a beruházások idején is zavartalan volt, bár más helyen voltak, minden program ugyanúgy zajlott, mint máskor. Hangsúlyozta azt is: mindez az összefogás eredménye, megköszönte a szülők türelmét és segítőkészségét is.

A gyerekek műsorral készültek /Fotók: Imre György/

Az Orosházi út 2. szám alatti fejlesztésről dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője elmondta, egy 75 millió forintos beruházás zajlott, és hogy megvalósulhatott, abban fontos szerepe volt az önkormányzatnak is, mivel a fejlesztéshez 25 millió forintot saját forrásból biztosított. Az 550 négyzetméteres épületnél 73 ajtót, ablakot cseréltek ki, 1000 négyzetméteren szigetelték a homlokzatot, 700 négyzetméteren a zárófödémet. A fűtési rendszert szintén korszerűsítették, vadonatúj kazánházat építettek, valamint akadálymentessé vált a bejárat és egy akadálymentes illemhelyet szintén kialakítottak.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte: az óvodák, önkormányzati intézmények megújításának sorozatában fontos állomás volt az Orosházi út 2. szám alatti beruházás. Úgy véli, méltó környezetet teremtettek ahhoz a színvonalas munkához, ami a Mackó-Kuckó Óvodában folyik. A nevelésben egyaránt megjelenik a hagyományok tisztelete és az újítás szándéka.

Botta-Dukátné Orczifalvi Éva igazgató szerint az összefogás eredménye a sikeres beruházás

Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere csatlakozott Herczeg Tamás gondolatához, miszerint valóban összhangba került az infrastruktúra és az óvodában zajló munka. Kiemelte, a fejlesztés idején is biztosított volt az ellátás, igyekeztek a Tégla Közösségi Házban is olyan körülményeket teremteni, hogy a lehető legjobban érezzék magukat a gyerekek.

Isten malmai lassan őrölnek, de abból mindig valami jó sül ki – fogalmazott Kutyej Pál önkormányzati képviselő, hozzáfűzve, ahhoz, hogy egy év leforgása alatt megvalósulhasson a beruházás, rengeteg türelemre, jó szándékra és vidámságra volt szükség. Hangsúlyozta: a gyerekekbe, a gyerekekkel foglalkozó intézményekbe fektetett pénz mindig a legjobb helyen van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában