Galériával

2019.09.29. 19:59

Felhívták a figyelmet a felelős állattartásra Békéscsabán

Kutyabarát napot szervezett a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány vasárnap délutánra a megyeszékhelyre. A program két részből állt, egy kutyás felvonulásból és egy közösségi programból. A felvonulás, a közös kutyasétáltatás a Szent István tértől a Szigligeti utcai játszótérig tartott.

Busi Ottó

Kutyás Felvonulás Békéscsabán els? alkalommal a Szent István térr?l indulva

Fotó: Imre György

Zsótér Mária, az alapítvány elnöke elmondta, nem tömegrendezvényt, hanem egy kisebb közösségi programot terveztek megvalósítani, melyet idén elsőként, de hagyományteremtő szándékkal szerveztek meg. Zsótér Mária hozzátette, az eseménnyel a felelős állattartásra is szeretnék felhívni az emberek figyelmét.

A kutyabarát napot idén elsőként, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg /Fotó: Imre György/

A séta után a közösségi program a Szigligeti utcai játszótéren folytatódott, ahol többek közt olyan gazdák számoltak be az állattartás örömeiről és nehézségeiről, akik örökbe fogadták házi kedvencüket. Ezenfelül a programon megjelenő gazdik, illetve kutyáik egy közös fotózáson is részt vehettek. A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület kutyás bemutatóit is megtekinthették az érdeklődők, de volt állatos test- és arcfestés, ügyességi játékok, babajátszó, sütikóstoló, valamint bemutatkozott a Remény-Lak Állatvédő Egyesület, és az eseményen indították el a „Kutyabarát mentorprogramot” is.

– Az alapítvány a Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében Békés megyében című pályázat keretében indítja el a programot a projektgazda, a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület együttműködő partnereként. Keressük azokat a 15-20 éves fiatalokat, akik vállalják, hogy tíz hónapon keresztül velünk kutyáznak. Itt olyan, ebekkel foglalkozó békéscsabai szervezeteket, szakembereket, önkénteseket ismerhetnek meg a résztvevők, akiktől tanulhatnak, kérdezhetnek, akiknek munkájából ízelítőt kaphatnak, s akár támogathatják is őket – árulta el Zsótér Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában