gasztronómiai program

2019.09.24. 09:00

Először lesz kolbászvigalom Békés városában

Október 5-én, szombaton első ízben rendezik meg a Békési Kolbászvigalom elnevezésű programot a helyi sportcsarnokban. A kezdeményezésről Polgár Zoltán ötletgazda-főszervezővel beszélgettünk.

P. G.

Forrás: MW illusztráció

– Milyen célok mentén hívják életre a programot?

– Városunkban jelentős hagyományai vannak a kolbászkészítésnek, és a Békésen készült finomságok is messze földön híresek. A mai napig sokan gyúrnak kolbászt. Emellett településünkön jelenleg nincs önálló gasztronómiai program, a Madzagfalvi Napok keretében minden évben megszervezik az Ízek utcáját, de az része a több napon át tartó fesztiválnak. Éppen ezért rendezzük meg október első hétvégéjén a Békési Kolbászvigalmat, amiből szeretnénk hagyományt teremteni.

– Hogyan épül fel a program?

– Természetesen a kolbászkészítés áll a középpontban, amire várjuk a csapatok, baráti társaságok, családok jelentkezését. Az érdeklődés jelentős, hiszen negyven csapatot várunk a megmérettetésre, és a helyek fele már betelt. Természetesen azokat, akik nem gyúrnak, szintén várjuk. A családok valamennyi tagjának szervezünk programot, a gyerekeket például játszóház szórakoztatja majd. A zenét Sztojka Tibi és zenekara, illetve a Silver zenekar szolgáltatja.

– Este pedig jönnek a nagyágyúk…

– Így igaz. Este hat órától a 3+2 zenekar lép fel, 21 órától pedig Charlie, illetve Vastag Csaba, akiket az Abrakazabra zenekar kísér majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában