Kolarovszki Emese

2019.09.05. 11:17

Dzsúdó- és a fitneszmúltja is segíti a fiatal csabai tehetséget

A békéscsabai Kolarovszki Emese augusztus 24-én mutatkozott be pankrátorként Budapesten a HCW Utolsó emberig elnevezésű élő show-jában. A 20 éves lányra azonnal felfigyelt a szakma és a közönség, nagy jövőt jósolnak neki. Ő pedig küzdeni akar.

Vágvölgyi Nóra

Kolarovszki Emese a közönség előtt is izonyított /Fotók: Radó N./

Kolarovszki Emese 2017-ben ismerkedett meg a pankrációval, amikor egy barátja elhívta az egyik HCW-gálára.

– Teljesen felülmúlta a várakozásaimat, a produkció hangulata azonnal magával ragadott. Elképesztő volt látni, hogyan dolgoznak össze a birkózók, mennyire tudatos minden mozdulat, miközben rendkívül szórakoztató is – fogalmazott a fiatal sportoló.

Ezt követően egy évig csak nézőként követte az eseményeket, majd mikor az egyetem miatt Budapestre költözött, úgy döntött, kipróbálja magát ebben a nem mindennapi sportágban. Az indulásnál előnynek számított, hogy az életének mindig fontos része volt a sport, korábban táncolt, dzsúdózott, szertornázott és a fitnesz világába is belekóstolt.

Minden egyes mérkőzésnek megvan a saját története

– A szertornán tanultakat az akrobatikus elemek gyakorlásakor, a dzsúdót a dobásoknál, az ütések fogadásánál, a talajra való érkezésnél tudom kamatoztatni – tette hozzá a pankrátor, aki tavaly június végén kezdte meg a felkészülést. Heti kétszer dojós (ringes), háromszor konditermi és egyszer catch wrestling edzéseken gyakorolja be a mérkőzésen látható mozdulatokat. – Ilyenkor együtt dolgozunk a többiekkel, mintha egy kis gála lenne, így tudunk felkészülni a nagyobb élő eseményekre – árulta el.

A fiatal lányt a HCW Utolsó emberig elnevezésű élő show-jában láthatta először a közönség. És ugyan a bemutatkozómérkőzésén az orosz nemzetiségű Elita ellen kikapott, mégis euforikus élmény volt számára a nézők előtt bemutatni, mi mindent tanult az alig több mint egy év alatt.

Kolarovszki Emese a közönség előtt is bizonyított /Fotók: Radó N./

– Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, úgy érzem, megtaláltam ebben önmagam, ez az a sport, amit igazi szenvedéllyel tudok űzni – mondta.

A békéscsabai lány a szabályokról elmondta, minden mérkőzésnek saját története van, ahogy ez alakul, úgy kerül ki a végén valamelyik pankrátor győztesen. Ilyen történet például mikor a jó karaktert elárulja a társa, és ezért el is veszíti a meccset.

– Mivel nekem ez most a debütálásom volt, ezért a mi mérkőzésünkön nem volt történeti szál. Ennek a meccsnek inkább az volt a célja, hogy megismerjen a közönség, megtudják, mire vagyok képes, mennyire akarok küzdeni. S láthatták, hogy akarok és fogok is – emelte ki.

Magyar pankráció

A Hungarian Championship Wrestling (HWC) 2010-ben alakult. Az Eurosport szakkommentátora és bokszpromoter, Perutek János egy saját maga által szervezett bokszgála betétszámaként mutatta be a közönségnek azokat a fiatalokat, akik később a hazai pankráció meghatározó alakjai lettek. Az első saját szervezésű, önálló HCW-showt Zuglóban, az Oli sörkertben rendezték, az alapító tagok pedig Kiss Benedek Áron, Szalay Bence, Fogarasi László, Hauki János, Turger Dávid, Diós András, Guzdek Ádám és Pataki Dániel voltak. A legrégebben futó esemény, a „Véres November” 2010-ben indult, azóta minden évben a magyar pankráció legnagyobb érdeklődéssel várt műsora. A szervezet kezdetben egy prowrestling ringben rendezte a műsorokat, majd – amerikai tervrajzok alapján – elkészült a professzionális, hatszor hatméteres HC-ring, melyet a pankrátorok a mai napig használnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában