fejlesztés

2019.09.17. 19:44

Átadták a felújított Szarvasi Járási Hivatal épületét

Kedden délután hivatalosan is átadták Szarvasi Járási Hivatal épületét, amely több mint 600 millió forintos hazai forrásból újult meg. 

B. A.

20190917_Szarvas_Járási hivatal átadó_BMH_Leh

Fotó: LP6DMK2

A két ütemben megvalósuló fejlesztés során kívül-belül egyaránt felújították az épületet, rendbe hozták a benne működő irodákat, valamint az összekötő helyiségeket is. Ezen felül kicserélték a nyílászárókat, valamint épületgépészeti szempontból is korszerűsítették a hivatalt.

Fotók: Lehoczky Péter

Az átadón Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, a Békés megyei kormányhivatalokban több mint egymillió ember fordul meg évente. 2019. első felében már több mint 500 ezer hatósági ügy végére tettek pontot ezekben a hivatalokban. A kormánymegbízott szerint éppen ezért fontos, hogy az ügyfélbarát, emberarcú közigazgatás ne csak írott szó legyen.

– Minden szervezet cselekvőképessége a végrehajtás szintjén dől el, ezért ezeket kell erősítenünk. A járásokat, a kormányablakokat vagy éppen az elmúlt évben rendszerbe állított kormánybuszokat, amelyek igen népszerűek Békés megyében – hangsúlyozta Takács Árpád.

A 2800 négyzetméteres ingatlan felújítása nagy jelentőséggel bír a város számára, ugyanis az épületre, a városi költségvetésből már 15 éve nem tudtak fordítani.

20190917_Szarvas_Járási hivatal átadó_BMH_Leh

Babák Mihály, Szarvas polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházással a városban központi helyet kapott a közigazgatási ügyek intézése, hiszen a kormányablak mellett többek között a foglalkoztatási osztály, a gyámügy és a földhivatal is egy helyen szolgálja a Szarvasi járás mintegy 28 ezer lakosát, a felújításnak köszönhetően mindezt korszerű körülmények és feltételek között.

– A közös munkálkodás, a közös cél az mindig eredményre vezet. A legfontosabb az állampolgárok kiszolgálása, szakszerű, korszerű módon és hálás vagyok, hogy ez itt megvalósulhatott – hangsúlyozta Babák Mihály.

Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár a szarvasi összefogásra hívta fel a figyelmet, amelynek eredményeképpen a város ma már a térség egyik kulturális és oktatási központjává válhatott. Beszédében kitért arra, hogy a beruházás a magyar közigazgatásban bekövetkezett változtatásokat szimbolizálja, melynek célja az egyszerű és gyors ügyintézés. A politikus elmondta, ennek érdekében további változtatások várhatóak a következő évtől.

– El kell jutnunk oda, hogy egyre kevesebb ügyet kelljen intézni, azt is a lehető legegyszerűbb módon – hangsúlyozta Tuzson Bence.

Hozzátette, a közigazgatási reformokkal a kormány azt tervezi, hogy az ügyek jelentős részét az interneten is el lehessen intézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában