Dévaványa

2019.08.16. 17:58

Ünnepi testületi ülésen adták át a kitüntetéseket

A péntek délután megtartott ünnepi testületi ülésen adták át a Dévaványáért kitüntetést a városháza dísztermében.

B. A.

A rangos elismerést az idei évben Valánszki Róbert polgármester Szűcs Tibor Tamásnak nyújtotta át. A Dévaványán született és azóta is ott élő férfi mintegy 44 éve tartja fenn belföldi és nemzetközi fuvarozással foglalkozó családi vállalkozását. Emellett civil szervezetek, alapítványok vagy éppen városi rendezvények kapcsán rendszeresen nyújt segítő kezet.

Az ünnepi ülés alkalmából további elismeréseket is átadtak.

– Öt olyan aktív és két nyugdíjas orvos is él városunkban, akik már több évtizede látják, látták el feladatukat. Ma ünnepeljük tehát őket is, egyben hálásak vagyunk, hogy ilyen magasztos hivatást választottak és munkájukat itt Dévaványán végzik, végezték – fogalmazott Valánszki Róbert.

Kifejtette, a képviselő-testület – a Magyar Orvosi Kamarával egyeztetve – egyetértésben döntött arról, hogy azok a háziorvosok, házi gyermekorvosok, alapellátást végző fogorvosok, akik legalább 20 éven keresztül folyamatosan látták el feladatukat a városban, és így megfelelnek a jogszabályban foglalt feltételeknek, a címzetes főorvosi címet adományozza, illetve annak használatára jogosítja fel őket.

Címzetes főorvosi címet vehetett át: dr. Bagi Károly, dr. Demeter Erzsébet, Likerné dr. Diószegi Mária, dr. Hegedűs István, dr. Kacsó Márta Katalin, Polyákné dr. Patka Lenke és dr. Puskás György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában