újkígyós

2019.08.11. 07:03

Támogatásból újul meg az önkéntes tűzoltó-egyesület

Immár harmadik éve működik Újkígyóson az önkéntesekből álló tűzoltó-egyesület.

V. N.

Az egyesület az is célja, hogy hasznos időtöltést biztosítson a helyi fiatalok számára. Nagy Balázs, az egyesület vezetője elmondta, olyan szakkörök szervezésébe fogtak, amelyekkel felkelthetik a gyerekekben a tűzoltó hivatás iránti érdeklődést.

– Még élénken él bennem, mikor iskolásként úttörőtársaimmal szaladgáltunk az akkori tűzoltó-egyesület tömlőivel, szeretném, ha a mai fiatalok is átélhetnék ugyanezt – árulta el az egyesület vezetője.

Az egyesület tagjai, háttérben a régi tűzoltóautó /Beküldött fotó/

A környezetvédelem ugyancsak szívügye az önkéntes tűzoltóknak, állandó résztvevői a helyi Szedd magad akcióknak és a Föld napja rendezvényeinek. Mint mondják, ha bármiben segíthetnek, ők azonnal ugranak régi IFA autójukba és sietnek a helyszínre.

Ráadásul egy pályázatnak köszönhetően régi autójukat hamarosan a mai kor követelményeinek megfelelő tűzoltóautóra cserélik. Az új autó mellett mentéshez szükséges eszközök, védőruhák, valamint szakmai képzések, gyakorlatok is részét képezik a 230 ezer euró értékű támogatásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában