Nyitott templom éjszakája

2019.08.03. 09:15

Pusztaföldváron más ruhát öltött Isten háza

Az evangélikus gyülekezet 12 éve hagyományosan megrendezi a nyitott templom éjszakáját.

Cs. I.

Pénteken is mécsesek fénye jelezte, merre van a templom bejárata és Isten házában nem csak hagyományos programok várták a betérőket. Az este központi témája ezúttal: „Íme, tenyerembe véstelek…” (Ézsaiás könyve). A rendezvény célja volt, hogy rendhagyó eszközökkel közvetítse a Szentírás örömüzenetét.

Aszfaltrajzokon keresztül lépdelve vezetett az út a templomba ahol gyerekeknek játéksarkot alakítottak ki. Egy hangját vesztett zongorán gyakoroltak a kicsik, az egyházközség életképei régi fotókon ébresztettek nosztalgikus hangulatot. Aki megszomjazott, vagy megéhezett az est során, akkor nem csak a lélek, de a test is jól lakhatott.

A szerző felvételei

– Hisszük, hogy a templomban helye van minden korosztálynak, sokféle műfajnak, a jókedvnek és a nevetésnek is – vallják a házigazdák. Lászlóné Házi Magdolna lelkész (látva sok új arcot, régi, visszatérő érdeklődőket is köszöntött) arról beszélt, a templom a találkozás helyszíne: találkozhatunk Istennel és találkozhatunk a többi emberrel.

– Egy kellemes nyári este pedig lehetőséget ad arra, hogy a megszokott kereteket kicsit hátrahagyva találkozzunk. Így volt ez pénteken este Pusztaföldváron.

Más ruhát öltött Isten háza ezen az estén: a karzatról híres emberek gondolatai függtek, a padok végében kis mécsesek világítottak, a templomkertben fáklyák mutatták az utat. Zenéltek a Zenebarát Felebarátok, a „Tenyerembe véstelek” – interaktív gitárzenés istentisztelet (igét hirdetett Győri Veronika Ágnes evangélikus lelkész) után aki akarta, megismerhette az imádságösvényt, a kivilágított templomtoronyba vezető csigalépcsőn. De volt népzenei táncház, gitárzene és filmvetítés, gyertyafényes közös éneklés és áldás a templomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában