KRESZ-park

2019.08.19. 15:29

Nem maradt sérült tábla a csabai parkban

Körülbelül egy hónapja adtunk hírt róla, hogy súlyosan megrongálták az egyik KRESZ-parkot a megyeszékhelyen. A tettesek táblákat loptak el, ami pedig megmaradt, azokat használhatatlanná tették. Időközben a parkot helyreállították.

Busi Ottó

j tblk a jtsztren Bkscsabn Kovcs Zoltn mutatja az nkormnyzat munkatrsa

Fotó: Imre György

Az ott élők szerint korábban komplett táblákat vittek el, majd egyre több helyen rongálták meg a megmaradtakat. Egy hónappal ezelőtt lényegében nem volt ép tábla a parkban. Később, a lakók elmondása alapján, a polgárőrség és a rendőrség is járt a helyszínen, majd a közterület-felügyeletet is ellenőrizte a jaminai Tompa és Szegfű utca kereszteződésében lévő területet.

Hadabás Ildikó, a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője elmondta, a rongálás észlelését követően azonnal helyszíni szemlét tartottak, megállapították az elvégzendő munkákat, majd ütemezték azokat.

Fotók: Imre György

– Ezek közé tartozott a megrongált jelzőtáblák eltávolítása, javítása, pótlása, valamint a játszótéri eszközök soron kívüli állapotfelmérése. A rongálásból adódó helyreállítással egyidejűleg a feladatellátási ütemtervünkben előre hoztuk a játszótér tereprendezését, a homokozók, eséscsillapítók gazolását, rotálását is – árulta el az ügyvezető.

Hozzátette, a felmérés során megállapították, a játszótéri eszközöket nem érte rongálás. A jelzőtáblák közül egy darab hiányzott, öt pedig nem volt javítható, ezek helyett hat darab új táblát rendeltek, további nyolc javításra szorult, mely a leszaggatott szegélyek, valamint piktogramok pótlásából állt.

– A betervezett munkákat még az észlelést követő napokban elvégeztük, a táblák a következő hét második felére elkészültek, így gyakorlatilag a KRESZ-park helyreállítása két héten belül megtörtént. A rongálást követő javítási, helyreállítási, karbantartási költségek összesen mintegy 98 ezer forintot tettek ki, amit az önkormányzat fizetett ki – részletezte Hadabás Ildikó.

A városgazdálkodástól Kovács Zoltán mutatta meg a helyreállított parkot

Az ügyvezető hozzátette, társaságuk célja, hogy az üzemeltetésükben lévő játszótereken, KRESZ- és fitneszparkokban, valamint a közterületeken, megrongált játék és berendezési tárgy ne legyen, ezért minden esetben igyekeznek úgy szervezni az éppen aktuális feladatellátásukat, hogy a javítási, helyreállítási munkák a lehető leghamarabb megtörténjenek.

Elmondása szerint sokat segít ebben, ha minél hamarabb értesülnek a karbantartásra szoruló vagy sérült eszközökről. A bejelentést pedig a társaság elérhetőségein, akár interneten keresztül is meg tudják tenni azok, akik problémát tapasztalnak környezetükben.

A lakosságra is számítanak

– A játszótéri eszközök és a városi berendezési tárgyak rongálásait egyrészt a rendszeres ellenőrzéseink derítik fel, másrészt a lakossági bejelentésekből értesülünk ezekről. Minden esetben néhány órán belül el tudjuk végezni a helyszíni felmérést, megtervezzük és ütemezzük a javítással kapcsolatos teendőket, majd igyekszünk a lehető leghamarabb elvégezni a helyreállítást – számolt be Hadabás Ildikó.

Hozzátette, a játszótereken történő rongálásokkal okozott károk ügyében minden esetben rendőrségi feljelentést kell tenni, a városi berendezési tárgyaknál, utcabútoroknál pedig a károkozás mértékétől függően kell ezt megtenni, illetve amennyiben nem az önkormányzattól érkezett a jelzés, akkor őket is értesítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában