Szarvas hazavár!

2019.08.09. 14:57

Képzésekkel segítik a helyi munkavállalókat Szarvason

Babák Mihály polgármester és Hodálik Pál alpolgármester mutatta be pénteken a Szarvas hazavár! – Esélyteremtő program fiataloknak című pályázat részeként induló képzéseket és az elnyerhető ösztönző támogatás feltételeit.

V. N.

Fotó: Babak Zoltan

A pályázatnak köszönhetően Szarvason a helyi munkavállalók a Pénzügyi és gazdasági kultúra fejlesztése a mindennapok segítésére, az Álláskeresési ismeretek és technikák, valamint az Egyéni mentorálás néven induló képzések közül választhatnak.

Sajtótájékoztatón ismertették a A Szarvas hazavár! – Esélyteremtő program fiataloknak című projektet

A első kettő csoport minimum húsz fővel, míg az Egyéni mentorálás öt fővel indul. A foglalkozások hetente egyszer lesznek és előreláthatóan még idén télen befejeződnek. Az oktatók a tanórák során elsősorban a gyakorlatra helyezik majd a hangsúlyt, melynek segítségével az érintett témák könnyebben átlátható és elsajátíthatók – hangzott el a pályázat részleteit bemutató sajtótájékoztatón.

A program másik része egy a munkavállalást ösztönző támogatási rendszer, amelyre a helyi önkormányzat olyan 18 és 35 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik munkájukkal a szakember hiányt enyhíthetik a városban.

A támogatást olyan helyi – azaz Szarvas közigazgatási területén – élő, vagy itt letelepedni kívánó fiatal szakemberek kaphatják meg, akik a városban szeretnének munkát vállalni. A pályázattal elnyerhető támogatás összege havi bruttó 77 ezer forint, mely legfeljebb 9 hónap időtartamig adható tizenhét fő részére. A pályázatok benyújtásának határideje augusztus 30., melyekről a város képviselő-testülete ezt követően dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában