Doboz-Szanazug

2019.08.17. 06:56

Híd a generációk között: civilek képzése

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete által – már több mint húsz éve – megszervezett doboz-szanazugi bentlakásos civil műhely célja egy-egy aktuális, a közösségeket érintő téma körbejárása, a tudásátadás, a jó gyakorlatok bemutatása volt idén is. A program gerincét ezúttal a Híd a generációk között című konferencia adta.

A rendezvény nyitóelőadását dr. Vehrer Adél néprajzkutató, egyetemi docens tartotta Közösségekben művelődő idősek, mint példaképek címmel, aki többek között ismertette az egyetemi hallgatók körében a témához kapcsolódóan végzett kutatás eredményeit.

Két aktívan tevékenykedő szenior önkéntes mindennapjait is megismerhették a jelenlévők Laki Katalin és Diósné Csontos Julianna személyében.

Beküldött fotó

Az ifjúság helyzetével több témakör is foglalkozott: előadás hangzott el a fiatalok és a média kapcsolatáról Fazekas Anna szociológus, a youtuberek, vloggerek világáról Zsótér Mária és Sóki Benedek, valamint a VEKTOR 2019. évi programról Völgyes János tolmácsolásában.

A Mozgó Mozi hálózat fiatalokat aktivizáló programját ismertette Tanács Zoltán, a gyomaendrődi Harang Söröző tulajdonosa. A Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületének képviselője tartott tájékoztatót a generációk együttműködéséről. A civil szervezetek jogszabályi kereteit érintő előadás is elhangzott dr. Nagy László tanácsadó, mentor tolmácsolásában.

A konferenciát a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában