Munkahelyteremtés

2019.08.05. 17:29

Betelepülő cégeket vár a békéscsabai ipari park

A közelmúltban véget értek a békéscsabai ipari park előkészítő munkálatai, mivel a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Csoport határidőre kialakította a közúti összeköttetést és a szükséges közműcsatlakozásokat. Ennek köszönhetően azonnali fejlesztésre alkalmassá vált a terület, amelynek több mint egyharmadát már korábban értékesítették.

Licska Balázs,

A NIPÜF tavaly vásárolta meg az összesen több mint 27 hektárnyi területet a megyeszékhely határában, az elkerülő környékén, és szinte azonnal megkezdődött az infrastruktúra-fejlesztés. Mára az elektromos, a földgáz-, valamint a víz- és szennyvízvezetékeket a telekhatárig megépítették, és a park északi részén elkészült a 47-es főútról közvetlenül leágazó magánút.

A 27 hektárnyi terület egyharmadát korábban értékesítették, a fennmaradó 16 hektáron pedig összesen több mint 80 ezer négyzetméternyi új létesítmény épülhet. Jelenleg mintegy 34 ezer négyzetméter ipari csarnok tervezése zajlik, ezekre várhatóan idén év végéig kibocsátják az építési engedélyt, így igény esetén egy új betelepülő vállalkozás számára azonnal megkezdhetők a kivitelezési munkák.

Több munkahely jöhet létre a békéscsabai ipari parkban a jövőben /Illusztráció: Shutterstock/

– Megfeszített munkára volt szükség ahhoz, hogy a vállalt határidőre befejezzük a fejlesztéseket – kezdte dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója. - Az ipari park Békéscsaba kiváló közlekedési kapcsolatokkal bíró részén, a 2x2 sávossá bővülő M44-es autóúttól északra, annak közvetlen közelében terül el, ezért minden olyan vállalat számára tökéletes helyszín lehet, amely Délkelet-Magyarországról kívánja irányítani hazai vagy határokon átnyúló tevékenységét.

Elmondta: a békéscsabai ügylettel együtt a NIPÜF Csoport mostanáig 270 hektárnyi területet értékesített, emellett több mint 150 ezer négyzetméternyi ipari csarnokra kötött bérleti szerződést.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere úgy fogalmazott, hogy a NIPÜF és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően fontos mérföldkőhöz érkezett a zöldmezős beruházás, és várja a további vállalkozásokat. Az ipari park jelentős potenciált hordoz nemcsak a város gazdaságának fejlesztése, hanem az egész térség munkaerőpiacának fellendítése tekintetében.

Munkahelyeket teremtenek országszerte

A magyar állami tulajdonban lévő Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. feladatai közé tartozik az országos iparipark-hálózat fejlesztése. Ennek keretében a cég hazai és nemzetközi piaci szereplők ipariingatlan-igényeinek teljes körű kiszolgálását végzi: a helyszínek felkutatásától és a telekvásárlástól a tervezésen és kivitelezésen át a hosszú távú üzemeltetésig. Létesítményeit sztenderd vagy egyedi igényekre szabott formában valósítja meg.

– A NIPÜF Zrt. számos városban, országszerte több száz hektáron dolgozik a további projektek előkészítésén. A komplex fejlesztésekkel ösztönzi a hazai és külföldi cégek betelepülését, új technológiák meghonosítását, ezen keresztül pedig a munkahelyteremtést és a gazdaság élénkítését – mondta dr. Kiss László vezérigazgató, hozzáfűzve: a cég a következő években mintegy 150-200 milliárd forintnyi beruházást valósít meg Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű ingatlanfejlesztési programjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában