Soron kívüli közgyűlés

2019.07.15. 17:32

Több beruházásról is döntött a csabai testület

Soron kívüli közgyűlést hívott össze Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere hétfőre, a városháza dísztermébe. A délutáni ülésen több, a várost érintő beruházásról is döntöttek a képviselők.

B. O.

A grémium elsőként a helyi építési szabályzat módosítását kezdeményezte, majd a Békéscsabai Röplabdaakadémia infrastrukturális feltételeinek megteremtéséről egyeztetett. Itt a testület arról döntött, hogy a Dobozi úton a csapadékvíz elvezetésére, és a környezet részleges rendezésére 5 millió forint többlettámogatást biztosít a Modern Városok Programból. A képviselők arról is határoztak, hogy a védőnői centrum kialakításához kiegészítő forrást adnak, legfeljebb bruttó 12 millió forint összegben.

Mindezek mellett a közgyűlés jóváhagyta, hogy a város az önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására pályázatot nyújtson be az Orosházi úti óvoda konyhájának átalakítására. Ennek tervezett költsége 54 millió forint, melyhez az igényelt támogatás 40 millió forint, a saját forrás pedig 14 millió forint.

A testület egy a klímatudatosságot erősítő szemléletformáló pályázatáról is egyeztetett. Ennek kapcsán a képviselők úgy határoztak, hogy a város 20 millió forint összegű támogatást igényel. Az ülésen eszközbeszerzésekről is döntöttek, többek közt a CsabaParkban működő Pálinkamúzeum légkondicionálásához szükséges berendezések megvásárlásáról.

A képviselők több út- és kerékpáros létesítmény építéséről, valamint az ezekhez kapcsolódó feladatokról ugyancsak egyeztettek. A Szabolcs utcai, az Ipari úti és a Tevan Andor utcai beruházásoknál kijelölték a feladatokat teljesítő vállalkozásokat. A testület emellett a Munkácsy emlékház és a Szigligeti óvoda épületeinek energetikai korszerűsítéséről is döntött. Az Építők útjánál tervezett útépítésről, és a hozzá kapcsolódó feladatokról szóló előterjesztésnél viszont módosító javaslatot fogadtak el a képviselők. Itt mint kiderült, 364 millió forint hiányzik a több mint 800 millió forintba kerülő projekt megvalósításához. A beruházásról a képviselők később hoznak döntést, határidőnek ez év szeptember 30-át jelölték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában