Békéscsaba

2019.07.09. 17:36

Nem a fecskeház, hanem a Szabó Pál tér mögött lehet a kutyafuttató

A Lencsési-lakótelepen nem a fecskeház mögötti, Haán Lajos térhez közeli területen, hanem a Szabó Pál tér mögötti, sőt, a fasor mögötti részen létesítenek kutyafuttatót a jelenlegi tervek szerint – hangzott el azon a lakossági fórumon, amit a kutyafuttatók kapcsán kedden tartottak Békéscsabán, a CsabaParkban.

Licska Balázs

Forrás: MTI illusztráció

A város, pontosabban a vagyonkezelő zrt. két helyen alakítana ki kutyafuttatót Békéscsabán. Kozma János, a cég vezérigazgatója elmondta, a szabályok szerint csak a lakásokban lehetne a négylábú kedvenceket szabadon engedni, közterületen kizárólag pórázon, szájkosárral lehet ebeket sétáltatni. Ezért indult országosan egy kezdeményezés, hogy létesítsenek kutyafuttatókat, ahol az állatok ellenőrzött körülmények között futkározhatnak, játszhatnak a különféle elemek segítségével.

Eleinte úgy volt, hogy három helyszínen létesülnek kutyafuttatók, de a belvárosban nem találtak megfelelő helyszínt. Így kettő lesz, egy a Lencsési-lakótelepen, egy pedig Jaminában.

A szerző felvétele

Kozma János elmondta, a Lencsési-lakótelep esetében a Fövenyes utca elején lévő fecskeház mögötti területben gondolkodtak főleg, úgy, hogy a kutyafuttató a házaktól legalább 50 méterre legyen és fákkal körülvéve. A lakossági fórumon résztvevők ezt ellenezték – mondták, hogy gyerekek játszanak, edzenek a területen, nem akarnak kutyaugatást hallani, csendet kívánnak –, jelezték, hogy a Haán Lajos tériek, kutyások és nem kutyások egyaránt aláírtak egy petíciót.

Ezért elvetették azt, hogy a fecskeház mögött legyen a kutyafuttató. Kozma János javasolta a Szabó Pál tér mögötti, sőt a fasor mögötti részt, lényegében a rétet, hogy azon a területen helyezzék el a létesítményt, ami ellen a lakossági fórumon résztvevők nem emeltek kifogást. A rendezvényen egyébként elhangzott több kérés, így többek között az, hogy a Lencsési-lakótelepen legyen több kuka, ahova ki lehet dobni a zacskókban összeszedett kutyaürüléket.

A vagyonkezelő zrt. vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, Jaminában az Erzsébet-lakóparkkal szembeni, jelenleg üres területen, a repülőhíd lábának közelében lenne a másik békéscsabai kutyafuttató. Hangsúlyozta, kellő távolságot tartanának a házaktól. Azt senki sem kifogásolta a lakossági fórumon, hogy ott helyezzék el a létesítményt.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában