ingyenes gyermekétkeztetés

2019.07.21. 18:33

Meleg ételt biztosítanak gyerekeknek a vakációra Orosházán

Az önkormányzat június 17-től szeptember 1-ig, 54 munkanapon biztosítja a szünidei gyermekétkeztetést.

Cs. I.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A jogszabály szerint a hátrányos és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára kötelező az étkezés biztosítása. A szünet első napját megelőző 30. nappal a jogosult gyermekek száma: 342 fő.

A fenti gyermekeken túl az önkormányzat a saját költségvetése terhére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, bölcsődés, óvodás, általános és középiskolás korú gyermekek (5 hónapostól 18 évesig) részére szintén biztosítja az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést (274 fő). Erre 6 millió forintot fordít a 2019. évi költségvetéséből.

Összesen 616 fő gyermek jogosult a nyári szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni. A napi egyszeri meleg étkezést a Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény nyújtja, az intézmény ebédlőjében történő elfogyasztással, vagy a szülő által ételhordóban történő elszállítással, vagy szükség esetén – külső területekre – a tanyagondnoki szolgálat által biztosított kiszállítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában