Bál a víz felett

2019.07.14. 16:25

Jótékonysági gálát rendeztek a tehetséges gyermekekért Szarvason

A Cervinus Művészeti Fesztivál keretében pénteken este rendezték meg a Bál a víz felett elnevezésű jótékonysági gálát. A rendezvény jegyárainak összegéből hátrányos helyzetű családok gyermekeinek továbbtanulását támogatja a Szarvasért Alapítvány.

Balázs Anett

Závogyán Judit, a Szarvasért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a tavalyi évben mintegy 1,2 millió forintból, hat tehetséges és rászoruló szarvasi fiatal felsőfokú tanulmányaihoz járultak hozzá. Hozzátette, az idei bálon összegyűlt pénzösszeg ismeretében pályázatot írnak majd ki, amelyre augusztus 15-ig lehet jelentkezni.

Závogyán Judit és a kitüntetett Dr. Hanyecz Katalin /Fotók: Babák Mihály polgármester Facebook oldala/

A hagyományokhoz híven a bálon adták át az eredetiről mintázott és a várost jelképező, bronz szarvasszobrot. Az évente egy alkalommal odaítélt díj ugyancsak a Szarvasért Alapítvány kitüntetése, amelyet egy arra érdemes, a város hírnevét öregbítő személyiség vehet kézbe. Ebben az évben dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója részesült az elismerésben.

A Szarvasért Alapítvány kuratóriumának tagjai, korábbi évek kitüntetettjei és az idei díjazott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában