galériával

2019.06.07. 18:29

Évadzáró társulati ülést tartott a Békéscsabai Jókai Színház

Soha annyi előadást még nem adott a Békéscsabai Jókai Színház, mint a 2018-19-es évadban – hangzott el pénteken a teátrum előtti téren megtartott évadzáró társulati ülésen.

N.-L. V.

Fotó: Bencsik Ádám

Seregi Zoltán igazgató részletezte, a mintegy 427 előadást, melyből 399 saját, 28 fogadott volt, 66770 néző tekintette meg, s a darabok látogatottsága közel 90 százalék körül alakult. A direktor az idei bérletértékesítésről is szólt: egyelőre 11 ezer darabot adtak el, ez a szám tavaly ugyanekkor ezerrel kevesebb volt.

A színház több hazai és nemzetközi fesztiválon is szerepelt, többek között a Szarvasi Vízi Színházban, a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon, az ukrajnai Herszonban és Kolozsváron.

A gálán hat díjat adtak át, elsőként a behir.hu hírportál által meghirdetett, az évad legjobb előadása díjat, melyet Bali-Hatala Boglárka főszerkesztő nyújtott át Gulyás Attila színművésznek, az elismerést a Pszicho című darab érdemelte ki.

A legjobb háttérmunkáért kitüntetést Laurinyecz Zoltán díszletfestő kapta. Az évad színművésze díjat fiatal tehetség kategóriában Földesi Ágnes Villő vehette át, majd a két műsorvezető, Czitor Attila és Tege Antal színművész Kovács Edit színművészt köszöntötte abból az alkalomból, hogy az idei évben Jászai Mari-díjat kapott. Az érett színművész kategóriában az évad színésze Csomós Lajos, a tapasztalt színművész kategória győztese pedig Mészáros Mihály lett.

Végül a legrangosabb elismerést, a Gálfy Gyűrű-díjat adták át, a szakmai zsűri döntése összhangban volt a rendezők ajánlásával, hiszen a díjat a legtöbb, három ajánlást kapó színművész, Csomós Lajos kapta meg. Három rendező, Seregi Zoltán, Katkó Ferenc és Tege Antal is őt javasolta, utóbbi olyan színházi emberként jellemezte, mint aki egyedül is képes egyben tartani a különböző színész-egyéniségeket, és megvan a külön bejáratú elképzelése a színházról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában