galériával és videóval

2019.06.12. 14:32

Kolumbiai vendégeket fogadtak a csabai városházán

Bemutatkozó látogatáson fogadta Nagy Ferenc alpolgármester Duván Reynerio Ocampo Pinzon kolumbiai követ-tanácsost, követségi ügyvivőt, valamint a kolumbiai Bucaramanga Egyetem kórusának tagjait és Rafael Angel Suescun Marino kórusvezetőt szerdán a városháza dísztermében.

N.-L. V.

Fotó: Lehoczky Péter

A diplomáciai kapcsolatok építését célzó eseményen elsőként Nagy Ferenc szólt a vendégekhez, röviden bemutatta a várost, annak méretét, lakosságszámát gasztronómiáját, gazdaságát, valamint kultúráját.

A követségi ügyvivő ezt követően elmondta, több okból örömteli számára a látogatás: egyfelől Magyarország kolumbiai nagykövetsége nemrég egy éves lett, eddig azonban még nem tett látogatást a megyeszékhelyen; másrészt 2019 fontos év a nemzete számára, ugyanis ebben az évben ünneplik az ország függetlenségének 200. évfordulóját, s szeretnék ezt a világ számára bemutatni; harmadszor pedig szolgálatot teljesít azzal, hogy a kórust ittlétét támogatja és segíti.

Fotók: Lehoczky Péter

Az egyetemistákból álló kórus délután az ünnepi könyvhét keretében, majd este a Páduai Szent Antal Társszékesegyházban mutatkozik be egy különleges zenei válogatással a csabai közönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában