Elismerés

2019.06.05. 13:44

Kincses Kultúróvoda címet nyert a csabacsűdi Hársliget Óvoda

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat eredményeként a csabacsűdi Hársliget Óvoda elnyerte a „Kincses Kultúróvoda 2019” címet.

Balázs Anett

Kórógyi Angyalka intézményvezető Budapesten, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól vehette át a díjjal járó dísztáblát, emellett az intézmény 1,3 millió forint pénzügyi támogatásban is részesül.

Kórógyi Angyalka Fekete Pétertől vette át a dísztáblát, mely az óvoda falára kerül /Beküldött fotó/

Az óvoda az elnyert összegből eszközöket, többek között bábokat, hangfalakat tervez vásárolni. Továbbá a támogatásnak köszönhetően az óvodába járó 44 kisgyermek a környező városok, Szarvas és Békéscsaba színházaiba, múzeumaiba is ellátogathat majd.

– A nevelőtestület hisz abban, hogy a kultúra által boldogabb, teljesebb életet élő gyermekeket nevelhet – hangsúlyozta Kórógyi Angyalka, a Hársliget Óvoda Csabacsűd-Örménykút vezetője.

A több mint 100 pályázó közül az országban mintegy 30 óvoda részesült elismerésben. A pályázat célja, hogy az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködését erősítse annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák helyi pedagógiai programjaiba. A címet a nyertes pályázó három évig használhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában