Családi nap

2019.06.29. 15:53

Képzésekkel is segítik a nőket Békéscsabán

Családi napot tartottak szombaton a Sikonyi úton, a Békéscsabai Család és KarrierPONT épületében.

L. B.

A rendezvényt a Munka, család, egyensúly címet viselő projekt keretében tartották. Annak részleteiről sajtótájékoztatón Herczegné Számel Annamária, az Egyensúly AE Egyesület szakmai vezetője, dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője, valamint Szabóné dr. Kállai Klára klinikai szakpszichológus, a projekt szakmai megvalósítója beszélt.

Dr. Sódar Anita, Herczegné Számel Annamária és Szabóné dr. Kállai Klára a sajtótájékoztatón /A szerző felvétele/

Herczegné Számel Annamária jelezte, a Békéscsabai Család és KarrierPONT rengeteg programnak, például baba-mama klubnak ad otthont. A projekt révén eddig 139 hátrányos helyzetűt vittek be a munkaerőpiacra, de 475 emberrel kötöttek együttműködési megállapodást. 134-en vettek részt képzéseken, segítik őket a vállalkozóvá válásban, élet- és háztartásvezetési tanácsokat adnak át.

A projekt a nőknek és a nőkről szól, érinti és érdekli is őket – kezdte dr. Sódar Anita, aki elmondta, nehéz összeegyeztetni egy nő számára a karriert és a családot. Az eltelt egy év alatt 17 telt házas előadást tartottak, azokon 1600-an vettek részt, további előadások, workshopok is lesznek.

Szabóné dr. Kállai Klára elmondta, felméréseket végeztek, az eredmények alapján nyújtanak segítséget. Bizonyított: akik társ nélkül élnek, kétszer boldogtalanabbak azoknál, akiknek van társuk. Azzal zárta: a férfiaknak is akkor jó, ha a nők egyensúlyban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában