prevenció

2019.06.13. 07:06

Kamerákkal előzik meg az illegális szemétlerakást Mezőberényben

A MÁV szakembereivel folytatott egyeztetéseket követően térfigyelő kamerákat helyeztek ki a 120-as vasútvonal melletti, volt Patex-szel szomszédos területre, a hulladékok illegális lerakásának megelőzése érdekében Mezőberényben – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István polgármester.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A településvezető a részletekkel kapcsolatban elmondta, a vasúti pálya mellett található egy majdnem zárt terület, a zajfogó fal és egy ingatlan között. – Még nincs óriási gond, de valóban előfordult, hogy illegálisan raktak le szemetet az érintett helyen – fogalmazott megkeresésünkre Siklósi István.

– Többféle szemét került ki a területre. Bosszantó a jelenség, hiszen ezeket a dolgokat a lomtalanítás során, vagy az elektronikus hulladékgyűjtés részeként kirakhatták, leadhatták volna az érintettek. Az odakerült szemétnek kisebb hányada a kommunális hulladék, aminek szintén lenne helye. Összességében mégsincs súlyos gond, de szerettük volna, ha egyesek megszokják, hogy ott lerakhatják a szemetet. Megkeresésünkre a MÁV-val közös bejárást tartottunk, és a vasúttársaság szakemberei rendkívül konstruktív módon álltak a probléma megoldásához. A prevenció egyik eszköze a már említett térfigyelő kamerák kihelyezése, de arról is szó van, hogy az érintett helyet, mivel egyébként sem közterület, teljesen elzárják a közlekedés elől. Mindenesetre biztosnak látszik, hogy néhány héten belül megnyugtatóan rendeződhet a helyzet. Mezőberényben egyébként is nagyon figyelnek az illegális szemétlerakás elleni küzdelemre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában