elismerés

2019.06.09. 11:20

Humanitárius Település címet kapott Nagyszénás

A Magyar Vöröskereszt minden évben pályázatot hirdet önkormányzatok részére a Humanitárius Település cím elnyerésére.

Cs. I.

Az idei eredményt Biatorbágyon hirdették ki. Ott derült ki, hogy Nagyszénás, miután sikeresen pályázott 2016, 2017, 2018-ban is, ismét elnyerte az elismerő címet, ezzel jogosulttá vált, hogy azt öt éven keresztül viselje.

Nyemcsok János polgármester, a helyi vöröskeresztes alapszervezet vezetője és Nagy Attiláné alpolgármester, az alapszervezet titkára is ott volt a jeles eseményen, majd a Vöröskereszt Békéscsabán rendezett megyei ünnepségén is, ahol átvettek egy, a nagyközséget megillető táblát. Harmadik évben ugyanis az elnyert cím feljogosítja a települést, hogy a határán található üdvözlő tábláin elhelyezze a Humanitárius település jelzést.

– Valójában ez a cím a Vöröskereszt eszmeiségét, alapelveit tiszteletben tartó, céljai megvalósításában aktívan részt vevő közösségek elismerése. A szénásiak megdolgoztak érte. Például Zsóriné Araczki Márta, a helyi alapszervezet vezetőségi tagja munkája elismeréséül díszoklevelet vett át a megyei ünnepségen. Tagszervezetünknek 126 tagja van, évente négyszer adunk vért, igen komoly a jelenlét olyankor. Működik nálunk vöröskeresztes ifjúsági szervezet – mondta a polgármester.

Azt már Nagy Attiláné tette hozzá, hogy a település rendelkezik egészségtervvel is. Az önkormányzat valamennyi véradáson megjelent, a véradókat fürdőjeggyel ajándékozta meg. Segítség a település részéről, hogy a véradók napja alkalmából méltó módon tudják az önzetlen segítőket jutalmazni. Támogatták a véradó bált is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában