Galériával

2019.06.16. 12:21

Átadták a békési gyermekmedencét

Ünnepélyes keretek között adták át a közadakozásból és önkormányzati forrásokból megépült gyermekmedencét vasárnap délelőtt a békési uszoda és fürdőben.

Papp Gábor

Az eseményen Kálmán Tibor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Izsó Gábor polgármester mondott beszédet. Mint kiemelte, a gyermekmedence legfontosabb célja, hogy lehetőséget teremtsen a legkisebbek számára is a kikapcsolódásra, illetve a vízhez szoktatásra.

- A medence, a pancsoló létrehozása már nagyon régen felmerült a fürdő újkori kialakítása során – hangsúlyozta Izsó Gábor, aki emlékeztetett rá, hogy a beruházások 2009-ben kezdődtek. Akkor adták át a fedett uszodát, 2011-re elkészült a gyógyászat fejlesztése, egy évre rá pedig a külső termálmedence. Mindezeket központi források és társadalmi összefogás is segítette.

- Igényként jelentkezett, hogy a legkisebbek számára is medencét építsünk, hiszen az uszodában található rész még mély számukra – fogalmazott Izsó Gábor, aki nem titkolta, a beruházás egy hosszabb folyamat volt. Kiemelte, a társadalmi összefogás szerepét, köztük Barkász Sándor önkormányzati képviselő támogatását, aki jelentős összeggel segítette a fejlesztést. A polgármester hozzátette, elszármazottak, helyi emberek, vállalkozások is a jó ügy mellé álltak.

Az esemény apropóján nyílt, amatőr úszóversenyt rendeztek. A program vendége volt Balog Gábor úszóbajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában