Duális képzés Csabán

2019.06.12. 13:48

Ajándékba kapott autókon gyakorolhatják a szakmát

Négy Renault típusú gépjárművet adományoz idén a Békéscsabai Szakképzési Centrumnak (BSZC) a Meszlényi-Autó Kft., melyből kettőt adtak át szerdán délelőtt a társaság telephelyén.

Busi Ottó

Az autók a szakemberképzést segítik elő, azokon a BSZC Trefort tagiskolájának karosszérialakatos tanulói gyakorolhatnak, és sajátíthatják el a szakmához szükséges tudást. A járműveket Mucsi Balázs a BSZC igazgatója és Kiss Mihály a szakképzési centrum Trefort tagiskolájának igazgatója vette át Meszlényi Györgytől, a Meszlényi-Autó ügyvezető igazgatójától.

Meszlényi György adta át Mucsi Balázsnak az autók kulcsait /A szerző felvételei/

Meszlényi György elmondta, a járműveket direkt oktatási céllal gyártották, forgalomba nem helyezhetők. Kifejtette, a társaság és a centrum közt kiváló a kapcsolat, majd a szakképzés fontosságát hangsúlyozta.

Mucsi Balázs is a jó együttműködésről beszélt, majd emlékeztettet rá, hogy közel egy éve hiánypótló szerszámokat kapott a centrum a Meszlényi-Autótól. A mostani járművekről szólva elmondta, azok szintén a tanulók hatékony, „versenykörülmények” közti felkészülését szolgálja.

A Meszlényi-Autó karosszérialakatos műhelyében sajátítják el a gyakorlati ismereteket a BSZC tanulói

Kiss Mihály úgy fogalmazott, ezekkel a támogatásokkal, a legkorszerűbb technikát és tudást tudják a tanulók számára átadni, majd bizakodását fejezte ki, hogy az együttműködés folyamataként értékes szakemberek kerülnek ki az iskolából. Az igazgató érdekességként hozzátette, szeptembertől – elsőként a képzés történetében – egy hölgy tanuló is részt vesz a karosszérialakatos szakma elsajátításában.

Az ünnepélyes átadót követően bemutatták a Meszlényi-Autó karosszérialakatos műhelyét, ahol a legkorszerűbb műszaki berendezések mellett, és felkészült szakemberek segítségével kezdik meg gyakorlati felkészülésüket a BSZC Trefort szakiskolájának karosszérialakatos tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában