Békéscsaba

2019.06.11. 19:00

A világ könyveiről beszélt előadásán Nógrádi György

A könyvek és a nagyvilág címmel tartott előadást kedden Nógrádi György magyar idegenvezető, biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár és a hadtudományok kandidátusa a Békés Megyei Könyvtárban. Az esemény a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok első programja volt.

V. E.

Rakonczás Szilvia, az intézmény igazgatója elmondta, ünnepi programsorozatuk célja, hogy minden évben új könyveket, gondolatokat és beszélgetéseket kínáljanak olvasóik elé. Hozzátette, Nógrádi György már korábban is tartott náluk előadást, kiadványai és tevékenységei azonban nagy érdeklődést mutatnak, ezért újra vendégül hívták őt.

Nógrádi György visszatérő előadója a könyvtárnak /Fotó: Lehoczky Péter/

Az előadó beszámolójából kiderült, először egy világpolitikai előadást készült tartani Csabán, majd ezt összehozva a könyvekkel úgy döntött, prezentációjában az általa nagyra tartott többek közt amerikai és európai könyvekről beszél az érdeklődőknek. Elmondta, ő maga is minden évben ír egy kötetet, melyek közül többek közt a 40 év alatt a Föld körül-t – az ötödik legsikeresebb magyar könyv –, illetve a néhány hónap múlva megjelenő Németország 20. és 21. századi történetét bemutató olvasmányát említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában