Game of thrones

2019.05.09. 09:31

Véradásra buzdítják a sorozat rajongóit

A megyeszékhelyen is megrendezik az országosan meghirdetett Trónok harca tematikájú, Add a véred a trónért elnevezésű véradást pénteken. Az HBO a Vöröskereszttel együttműködve buzdítja a közkedvelt sorozat rajongóit és a segíteni akarókat véradásra. A békéscsabai eseményre a Csaba Centerben és annak parkolójában kerül sor egy-egy véradó kamion segítségével. A Vöröskereszt a rendezvénnyel elsősorban a fiatalabb generáció figyelmét szeretné felhívni a véradás fontosságára, de várnak minden segíteni szándékozót.

B. O.

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete 200-250 főre számít, ezzel pedig körülbelül 600-700 életmentő műtéthez járulhatnak majd hozzá a véradók. Mint megtudtuk, ez egyébként egy rendkívül magas részvételi számot jelentene egy mindennapos véradáshoz viszonyítva Békéscsabán, sőt, az egész megyére nézve is.

Beküldött felvétel

Az önzetlen segítségért egyébként ajándékokat is adnak a szervezők. Minden véradó egy pólót kap, melyen a vastrón látható, de e mellé egy karkötő is jár a részt­vevőknek. Sőt, a nap ­folyamán számos más ajándékot is ­kisorsolnak a véradók ­között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában