Békéscsaba

2019.05.15. 15:08

Tanulmányi útra készülnek a vásárhelyis diákok

Különleges szakmai gyakorlaton vehet részt októberben a csabai Vásárhelyi Pál szakgimnázium négy földmérő szakos tanulója – hangzott el az intézmény szerdai sajtótájékoztatóján.

V. E.

Schnider György intézményvezető elmondta, földmérő és térinformatikai technikus tanulóik egy olyan hamburgi tanulmányúton vehetnek részt idén, ahol a németországi oktatás keretein belül sajátíthatnak el gyakorlati tudást egy földmérő vállalatnál. Hozzátette, az egy hetes program a szakma elsajátításán túl a nyelvtudás elmélyítésében is hasznos lesz számukra.

Lengyel Miklós, a projekt ötletgazdája beszámolójából kiderült, 1973-ban vándorolt ki Németországba, ahol először a hannoveri városmérési hivatalnál, majd a hamburgi környezetvédelmi hatóságnál dolgozott nyugdíjazásig.A projekt ötletét számára egy hozzá fűzött kérés adta, amely az oktatás analógról digitális szintűre változásának apropójából merült fel.

A tájékoztató további részében Tóth Elvira, a diákok felkészítő német tanára ismertette a tanulmányi út részleteit, majd Fodor Gergő mondta el a négy tanuló nevében, hogy mit várnak az utazástól.

A szerző felvételei

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában