galériával

2019.05.24. 19:51

Sok száz tehetséges fiatal mutatkozik be a gyulai diákünnepen

Megkezdődött a 28. Erkel Diákünnepek pénteken délelőtt Gyulán. Az új lendületet kapott, nagy múltú tehetségkutató eseményre csaknem nyolcszáz diák látogatott el hazánk több tájáról, hogy számot adjon tudásáról.

Papp Gábor

Fotó: Kiss Zoltán

A belvárosban pénteken reggel és délelőtt több olyan diákcsoporttal találkozhattunk, akik bőröndjeikkel, táskáikkal a szálláshelyeikre igyekeztek.

– Haladjunk, mert bele akarok nézni a könnyűzenei versenyekbe! – sürgette társait egy fiatalember, s úgy tűnt, lehet tekintélye, mert társai annak rendje-módja szerint szaporázni kezdték lépteiket.

Az említett könnyűzenei versenyeknek a Gyulai Várszínház kamaraterme adott otthont, ennek a kategóriának a zsűrijét pedig olyan személyiségek alkották, mint Pásztor Anna, Heincz Gábor Biga és Baricz Gergő.

– Bár sokszor voltam ebben a szerepben, mégis nehéz ügy az értékelés – mondta hírportálunknak Heincz Gábor. – Már csak abból az aspektusból is, hogy régen volt, amikor elkezdtem zenélni, így nehezebb megítélnem, milyen tizenévesen színpadra állni. Az énekes nem titkolta, hogy a beszélgetésünk előtti produkció, a gyulai PowerBeat ütőegyüttes fellépése mély nyomokat hagyott benne, mert annyira erős projekttel és összhanggal rukkoltak elő a fiatalok. Kérdésünkre hangsúlyozta, határozottan, de semmiképpen sem durván értékeltek.

Ahogy említettük, tagja volt a zsűrinek Baricz Gergő, aki szintén egy tehetségkutatóban tűnt fel.

– Ott ülök a zsűriasztal mögött, és próbálom megfejteni, hogy mi zajlik a tehetséges fiatalok kis világában, amit felhoznak magukkal a színpadra – ecsetelte. – Nagyon szurkolok nekik, és egy kicsit magamnak is, hogy megfelelően értékeljek. Baricz Gergőt egyébként szombaton este az Előretolt Helyőrség Íróakadémiával közösen láthatja-hallhatja a közönség a várkertben.

Tizenöt kategóriában

A könnyűzenei versenyeken budapesti, esztergomi, nyíregyházi, békéscsabai előadókkal is találkozhattunk. Eközben a könyvtárban már zajlott a versmondás, változatos produkciókkal, s több alkalommal előkerült a szülőföld fontosságának gondolata. Az Almásy-kastély Látogatóközpont kápolnájában a szólóénekesek mérették meg magukat, a zsűriben Keresztes Ildikóval. A művelődési központ nagytermét a színjátszók vették birtokba. A fiatalok összesen 15 kategóriában méretik meg magukat a szombaton is több helyszínen folytatódó EDÜ-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában