Megújult a csatornarendszer

2019.05.15. 18:52

Lezárult Gyomaendrőd egyik legjelentősebb beruházása

Hivatalosan is átadták a belterületi vízrendezés kilencedik ütemében elkészült beruházást szerda délután az egyik érintett szakaszon, a Selyem úton.

Balázs Anett

A fejlesztés mintegy 250 millió forint, vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg, amely a belvíz-védekezést, a csapadékvíz-csatornarendszer karbantartását, fenntartását és kezelését célozza.

Bánki Álmos, a kivitelező cég vezetője, Dankó Béla és Toldi Balázs közösen vágták át a szalagot /A szerző felvétele/

Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere hangsúlyozta, a projekt az utóbbi évek egyik legnagyobb beruházásának számít, hiszen a belvíz elvezetése mindig is visszatérő problémát okozott a városban és a térségben egyaránt.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki a helyi önkormányzat felé, hiszen – mint említette – ezek a fejlesztések felkészítik a települést azokra az időszakokra, amikor vis major helyzet alakulhat ki, továbbá megvédik a gyomaendrődi polgárok otthonait a belvíz esetleges veszélyeitől. Hozzátette, a város több sikeres pályázaton is túl van. Ennek eredményeképpen az önkormányzat több helyi szervezettel együtt 8,6 milliárd forint értékben nyert el uniós pályázatokat az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában