Galériával

2019.05.30. 19:45

Lezárult a kamara pályaorientációs vetélkedője

Szakmaismereti vetélkedővel zárult a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által hirdetett pályaorientációs verseny csütörtökön a Phaedra Rendezvényközpontban. A döntőbe jutott tíz általános iskolás csoportra tíz feladat várt.

Nagy-Laczkó Viktória

Általános iskolák 5. és 6. osztályosainak hirdetett vetélkedőt áprilisban a megyei iparkamara. A felhívásra a megye hét településének tizenegy iskolájából huszonkét csapat szállt ringbe, hogy a kiírásnak megfelelően kampányoljon a békési hiányszakmák valamelyikéért.

Változatos feladatok vártak a résztvevőkre: a tanulók például cégért készítettek, majd szlogent is írtak /Fotó: Bencsik Ádám/

Az első fordulóban egy szakemberrel készült interjút vártak a tanulóktól, amelyet a Békés Megyei Hírlap munkatársai zsűriztek és pontoztak. A második fordulóban két kisfilm készítése volt a feladat, amelyet a Békéscsabai Médiacentrum szakemberei rangsoroltak. A döntőbe végül tíz csapat jutott tovább. A fiatalok csütörtök délelőtt tíz órakor érkeztek a rendezvényközpontba, ahol tíz feladat megoldását várták tőlük.

Mészárosné Szabó Anna, a kamara szakképzési osztályának vezetője kérdésünkre elmondta, a döntőre nem kellett külön készülniük a gyerekeknek, hiszen nem adtak ki számukra szakmai anyagot. A vetélkedő a logikát igénybe vevő feladatokra, az 5-6. osztályos tananyagnak megfelelő ismeretekre épült, de a tanulók kreativitását, leleményességét és kézügyességét is mérte.

A verseny szoros eredménnyel zárult. Első lett a Sólyom csapat (Knyihár Zsuzsanna, Csurulya Bolda-Panna, Sztanek Emese), második a Háromszögek (Medgyesi Luca, Csótó Csenge Lilla, Paronai Kata), harmadik a 3in1 (Turcsek Tamara Liza, Kutyik Dorka, Fábián Lara Petra).

Különdíjat vett át a Békéscsabai Médiacentrumtól a Háromszögek és a Kispályások csapata (Karmanóczky András és Karmanóczky Hédi, Csábi Jázmin Patrícia). Kiadónktól pedig a Szakmavadászok csapat (Lipták Zsolt Sándor, Dero Me Trisztán, Makai Márton). A közönségdíjat a Smart Kids vihette haza (Bugyinszki Vivien, Zsurzsucz Dávid, Janovszky Ádám).

Ezek is érdekelhetik