Békéscsaba

2019.05.02. 13:55

Katalin három rákot győzött le hittel, erős lélekkel és szeretettel

Kati baba látható vele szemben, egy bolti akciónál volt szerepe a rongybabának. Hegyesi Mária Katalinnak, a békéscsabai Mezőker Kft. üzletvezetőjének a székébe ültették egyszer kollégái, és akkor nevezték el így. Az üzletvezető asztalán, a falon idézetek találhatók kinyomtatva, mindegyik a pozitív életszemléletről szól. Katalin három rákot győzött le, vallja, hogy a lélek betegíti meg a testet. Ez egy állapot, ha fejben, lélekben rendbe tesszük magunkat, a testi egyensúly is helyreáll.

Nyemcsok László

Katalin sok tragédián ment át, és meggyőződése, hogy ez okozta nála a daganatos betegségeket. Az elsőből, egy 1994-es epehólyagrákból egy év alatt a reiki, illetve dr. Kovács András, a táltos segítségével jött rendbe. 2006-ban nőgyógyászati daganatot fedeztek fel nála, ebből is kigyógyult. A legsúlyosabb a 2011-es tüdőrák volt.

– Nem sokkal azelőtt veszítettem el a férjemet, horgászat közben esett a vízbe, és megfulladt – emlékezik az asszony. – Ottmaradtam az egyetemista és a középiskolás fiaimmal, a mindennapi létünkért is meg kellett küzdeni. Új irányt találtam a gyógyulás felé, ami mindenki számára elérhető. A konfliktushelyzetet kell megoldani, a stresszmentes élet a legfontosabb. Elkezdtem jógázni, nagyon sokat sportoltam. Ahogy meg tudjuk betegíteni a testünket, úgy meg is tudjuk gyógyítani. Hit és erő kell hozzá, valamint szeretet és szerelem. Kemoterápiát egyik daganatos betegségnél, jobban mondva állapotnál sem vettem fel.

Hegyesi Mária Katalint pozitív életszemlélet jellemzi, és ez átragad munkatársaira is /Fotó: Lehoczky Péter/

Katalin a szeretetet elsősorban két fiától kapta meg és időközben rátalált a szerelem is, nagyon jó párkapcsolatban él. Természetesen a munkájában is meg kellett találnia a pozitív gondolkodást.

– Szövőnőként végeztem, aztán érettségiztem, majd megszereztem a kereskedelmi üzletvezetői képesítést is – mondja. – Húsz éve vagyok üzletvezető, Füzesgyarmat után jöttem öt éve a Mezőkerhez. – Szeretetet, tiszteletet, megbecsülést adunk egymásnak a munkatársaimmal. Már amikor felkelek, akkor mosolygok, és így van ez egész nap. A kollégák először „fura csodabogárnak” tartottak, de szép lassan átvették tőlem a pozitív energiákat, gondolkodást. Mindenki szeret bejönni az irodámba, még azok is, akik csak beszélgetni akarnak, és nem üzletet kötni. És hogy mit kedvel a munkájában? Ahogy mondja, a törődést, a kihívásokat.

Katalin a közösségi oldalára is számos idézetet tesz fel, a kedvence: „Nincs nehézség, amelyet elegendő szeretet le nem gyűr, nincs kór, melyet elegendő szeretet meg nem gyógyít. Nincs ajtó, amit elegendő szeretet ki nem nyit. Nincs szándék, melyet elegendő szeretet át nem hidal, nincs fal, amit elegendő szeretet földre nem rombol. Nincs bűn, melyet elegendő szeretet meg nem vált.”

– El kell gondolkodnunk azon, hogy ami történt, miért esett meg velünk. Meg kell tanulni a lelkünket rendbe tenni, hogy ne essünk vissza a betegségbe, a fájdalomba – hangsúlyozza. Másik kedvenc idézete is ezt támasztja alá: „Az élet értelmét lelkedben találod, és ha megismered, rájössz, nincs halálod. Csak az idő, a tér, a test lehet véges, ne akard érteni, úgy sem lehetséges. Inkább napjaid töltsd meg kacagással, angyali örömmel, szeretetadással. Engedd el haragod, s nem lesz mitől félni, szabadítsd fel lelked, és mától kezdj el élni!”

– Ez a pozitív életfilozófiám lényege, és a sok trauma után ráleltem a boldogságra – ecseteli Katalin. – A fiaim megtalálták a maguk útját, párját, én is a társamat, a közös munkát pedig szeretem a kollégáimmal.

Az élet szépségeit találja meg

Katalin hitvallásáról sok mindent elárul az az idézet is, mely az asztalán található: ,,Akkor vagy igazán békében magaddal, amikor már nem akarsz elmagyarázni, megértetni senkivel semmit, sőt, magadnak sem keresel kifogásokat. Csak döntesz, közölsz, mész az úton.” Az üzletvezető kiemeli, a daganatos állapotok megszűnése után új életet kezdett. A vidámság, a jókedv jellemzi minden napját, az élet szépségeit keresi és találja meg, nem az árnyoldalai miatt siránkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában