kiállítás

2019.05.17. 18:53

Gyermekrajzokon elevenedik meg a pásztorélet

Muzsikával és tánccal nyitottak pénteken Békéscsabán, a megyei könyvtárban egy gyermekrajz-kiállítást. Az alkotások arra a felhívásra érkeztek, amit Pásztorélet címmel a Guzsalyas Egyesület és az intézmény hirdetett meg.

L. B.

Szőke Péter, az egyesület elnöke elmondta, több mint hetven rajzot kaptak, és bár közülük tizenötöt díjaztak a zsűri döntése értelmében, senki sem térhetett haza ajándék nélkül a díjátadásról. A tapasztalata szerint a pásztorok kapcsán leginkább a juhászok jutnak a fiatalok eszébe, de volt, aki csikóst vagy gulyást örökített meg. A tárlat május végéig látogatható a megyei könyvtárban.

A szerző fotói

Szőke Péter elmondta, hogy a Guzsalyas Egyesület szeretné a gyermekekkel és szüleikkel még inkább megismertetni a pásztorkultúrát, a pásztorművészetet. Ennek egyik jeles része a kis-sárréti karikás ostor, aminek különlegessége, hogy tizenkét, Nagygyantén működő pásztor nevéhez köthető. Úgy véli, hogy egyedülálló és igazi remekmű, bízik benne, hogy megyei értékké válhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában