testületi ülés

2019.04.25. 15:18

Utak és járdák épülnek, újulnak meg Gyulán

Hatvannyolcmillió forintos városi saját forrásból valósul meg önkormányzati utak és járdák felújítása, illetve építése a közeljövőben Gyulán – döntött csütörtökön délelőtt megtartott ülésén a fürdővárosi képviselő-testület.

Papp Gábor

A grémium határozott arról is, hogy kezdeményezi több állami tulajdonban található ingatlan tulajdonjogának ingyenes megszerzését, valamit zárt ülésen állást foglaltak az Erkel Ferenc Gimnázium igazgatói pályázatával kapcsolatban is. Az ülést ezúttal Alt Norbert alpolgármester vezette, mivel Dr. Görgényi Ernő polgármester fontos tárgyalásokat folytatott városi ügyekkel kapcsolatban Budapesten.

Alt Norbert alpolgármester vezette az ülést

Az alpolgármester kiemelte, minden testületi ülésen szóba kerül a járdák és az utak állapota, amelyek állaga valóban romlik. A testület éppen ezért is törekszik arra, hogy utak és járdák épüljenek, illetve újuljanak meg. Az önkormányzat minden évben jelentős összegeket fordít a célra, és nem lesz ez másként idén sem.

Az említett 68 millió forintosból mintegy tizenhat munkálatot végeznek el Gyulán. A teljesség igénye nélkül nyolc parkoló épül a Szent István utcában, s ugyancsak a Szent István utcán kerékpárút-átvezetést alakítanak ki a Szentháromság utcánál.

Fotók: Kiss Zoltán

Leaszfaltozzák a Vár utca zugot, a Ferencesek terén útfelújítás valósul meg, illetve ugyancsak aszfaltozás lesz a József Dezső utcán és a Gyep utcai zugban. Megkezdődik a Törökzugi piac felújítása. A beruházás-sorozat a lakossági igények és a képviselői jelzések alapján állt össze.

A testület döntött arról, hogy kezdeményezi állami tulajdonú ingatlanok tulajdonjogának ingyenes megszerzését. Így ha minden az elképzelések szerint alakul, városi tulajdonba kerülhet a Szent Miklós utcai alispáni lak, a Béke sugárúti egykori speciális iskola épülete, egy Gábor Áron utcai ingatlan; egy korábbi, mára leromlott állapotú üdülőingatlan, ahol felújítás és átalakítás után, hosszú távon fogyatékossággal élő emberek bentlakásos szakosított ellátását biztosítanák. Emellett a Gyula és Városerdő közötti kerékpárút építéséhez kapcsolódva kerülhetne két terület a városhoz.

A képviselő-testület zárt ülésen határozott arról is, hogy Zámori Ida pályázatát támogatja az Erkel Ferenc Gimnázium igazgatói posztjára. A szakember jelenleg a Dürer iskola vezetője. A kérdésben a tankerületi központ javaslatára a minisztérium dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában