átadó

2019.04.18. 17:15

Új irodát kaptak a gyulai polgárőrök

Átadták a Gyulai Bűnmegelőzési és Polgárőr Egyesület irodáját csütörtökön a fürdővárosban, a Pósteleki utca 22. szám alatt.

P. G.

Kónya István alpolgármester elmondta, tavaly decemberben szereztek tudomást arról, hogy az addig az ingatlanban működő Kalóz kocsma bérlője visszaadja a városnak a bérleményt.

– Ekkor az a döntés született, hogy az önkormányzat szeretné hasznosítani a helyiséget, és ott egy méltó irodát létrehozni a polgárőrök részére – hangsúlyozta. – Mindez a szervezet tagjai mellett a városrészen élők számára is fontos, hiszen a lakótelepeken néha előfordulnak kisebb-nagyobb bűncselekmények, lopások, rongálások. Ennek kapcsán Kónya István emlékeztetett arra, hogy a játszóteret is korábban többször megrongálták, amiket a körzeti karbantartási keret terhére, komoly összegekből lehetett csak kijavíttatni.

Méltó irodát alakítottak ki a polgárőrök számára /Fotó: Imre György/

Dr. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, szimbolikus jelentőségű, hogy egy kocsma után a közbiztonságot erősítő polgárőr iroda jött létre az ingatlanban.

– A közbiztonságot elsősorban a rendőrség garantálja, de a kérdés az önkormányzatok és a civil szervezetek közös ügye is – tette hozzá. – Ebben a tevékenységben pedig kitüntetett szerepet töltenek be a polgárőrök, akik tiszteletet érdemelnek, amiért a szabadidejüket feláldozva járulnak hozzá a közbiztonság erősítéséhez, és segítik rendezvények lebonyolítását. Szólt arról, hogy a helyiség kialakításában az önkormányzat munkatársai és Kónya István alpolgármester is részt vett.

Kolysza Zoltán alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a polgárőrség egy szép és kulturált irodával gazdagodott, jelenlétük erősödésével pedig a terület közbiztonsága is javulni fog.

Gyarmati Sándor, Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke kifejtette, a gyulai polgárőrség egy komplex irodát vehetett birtokba, ami tovább segíti majd az eddig is kiemelkedően teljesítő, a megyei első tíz polgárőr egyesülete között számon tartott szervezet munkáját.

Pintér Sándor, a Gyulai Bűnmegelőzési és Polgárőr Egyesület elnöke a köszönet szavai után arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly mintegy 1900 óra szolgálati órát teljesíttek közösen a rendőrséggel, a határrendészettel, az önkormányzattal, 2900 órát járőröztek önállóan és 900 órát segítettek Szanazugban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában