Átadó

2019.04.24. 13:49

Óvodai sportpályát avattak Békéscsabán

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a nemrég megépült sportpályát a jaminai, Szegfű utcai óvodában. Ezzel egy időben egyébként a Lencsési-lakótelepi Manóvároviban és a Hajnal utcai óvodában is otthonra talált egy-egy ugyanilyen, 6×12 méteres, műfüves, palánkkal körbekerített és hálóval fedett létesítmény, amiben a gyerekek többféle labdajátékkal is megismerkedhetnek, a röplabdától kezdve a futballon keresztül a kézilabdáig.

Licska Balázs

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a jaminai intézményben tartott beszédében a sport, a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Hozzáfűzte: azért, hogy biztosítsák a sportolási lehetőséget, évről évre bővítik a városban a sportinfrastruktúrát, gondolnak minden korosztályra a fiataloktól az idősekig, valamint az amatőrökre és az élsportolókra egyaránt.

Emlékeztetett: az önkormányzat pályázatot adott be az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványhoz, így alapítványi támogatásból, illetve az önkormányzat által biztosított több mint 11 millió forintnyi saját forrásból épülhetett három békéscsabai óvodában sportpálya.

Hrabovszki Zoltánné, Szarvas Péter és Dr. Molnár Andrea vágta át a szalagot, az átadásnál segédkeztek az óvodások és a röplabdás lányok.

Elmondta, hogy a városi közgyűlés döntése értelmében most is benyújtanak egy pályázatot, a jaminai Mackó-Kuckó Óvoda Orosházi út 2. szám alatti telephelyére is terveznek egy hasonló létesítményt.

A sportpálya mellett eszközöket, valamint az óvodapedagógusoknak speciális képzést is biztosít az alapítvány, hogy a létesítményeket szakszerűen használhassák – ismertette Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, megemlítve: országszerte több mint 330 sportpályát adtak át.

Hozzátette: az elmondások szerint az egyedülálló és nívódíjas programmal megreformálták az óvodai sportoktatást. Kiemelte az óvodapedagógusok szerepét, akik foglalkoznak a gyermekekkel.

Fotók: Imre György

Hrabovszki Zoltánné intézményvezető hangsúlyozta, hogy a Szegfű utcai óvodában komoly hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód népszerűsítésére, az egészség megőrzésére, aminek fontos eleme a mozgás; tehát egy cél lebeg az óvoda és az alapítvány szeme előtt.

Úgy véli, hogy az átadott sportpálya révén tehetségesebbé válhatnak a gyermekek a sport területén, és immár nemcsak a négy fal között, hanem a szabadban is kielégíthetik az óvodások mozgásigényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában