Emléknap

2019.04.16. 17:57

Megemlékeztek a holokauszt áldozatairól Mezőkovácsházán

Kedden, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján megemlékezést tartottak a Szent István Otthon falán elhelyezett emléktáblánál.

Csete Ilona

Havancsák Piroska önkormányzati képviselő a Hunyadi János Középiskola diákjainak és a Duma Színház tagjainak a műsora után emlékező beszédében arról szólt, mi táplálja a gyűlölet pusztító tüzét: amikor nem tudjuk elfogadni a másik embert.

A gonoszság táplálta meggondolatlan tettek idején, a népirtás időszakában derült csak ki igazán, ki a jó szomszéd, ki az igaz barát, a jó ember. A történelem adott időt, hogy e sötét korszak ellen felemeljük a szavunkat.

– Az elhurcolt, megkínzott férfiakra, nőkre, gyerekekre, s az áldozatokra, mezőkovácsháziakra is emlékezünk, miközben a bátor segítőikre hálával gondolunk. Őket kell példaként magunk és a jövő generációja elé állítani, hogy bármilyen történelmi helyzetben akarjunk és tudjunk is helyesen cselekedni – mondta a szónok.

A megemlékezés résztvevői ezután mécsesek gyújtásával emlékeztek az áldozatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában