Békéscsaba

2019.04.23. 15:47

Hatodszor is kihirdették a vitézi játékokat

N.-L. V.

Ötezer érdeklődőre számítanak az idei, 6. Békéscsabai Vitézi Játékokon. A hagyományőrző fesztivál a megszokott minőségi programokon túl újdonságokat is ígér a látogatóknak: 15. századbeli katonai szekértáborban középkori életképek tárulnak fel, a Csallóközből érkező lovasok pedig különleges bemutatóval készülnek a közönségnek – jelentették be a szervezők a kétnapos rendezvény kapcsán tartott sajtótájékoztatón kedden a Munkácsy Mihály Múzeum épületében.

Máthé Genovéva, Váncsa Klára, Medgyesi Pál, Herczeg Tamás, Nagy Dániel (páncélban) és Ando György /A szerző felvétele/

Ando György múzeumigazgató Janus Pannoniusként ismertette a részleteket. Elmondta, a május 4-5-ig tartó esemény ebben az évben is a középkori vitézek felvonulásával kezdődik (Csaba Centertől, az Andrássy úton át a Városházáig, majd a Gabonamúzeumig), de hadi és tüzes bemutatók is a fesztiválprogram részét képezik.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elismerte a rendezvényt, mely véleménye szerint megtalálta a helyét a jól működő csabai kulturális ellátórendszerben.

A lovagi ruhába bújt Medgyesi Pál, a múzeum igazgatóhelyettese kitért a Gabonamúzeum, a múzeum, a Békéscsabai Történelmi Íjászkör és a CsabaPark szervezésében megvalósuló esemény részleteire.

Elhangzott, a lovagi bemutatókon túl, lesznek többek között tudományos ismeretterjesztő előadások, kirakodóvásár, ingyenes programok, táncház és fáklyás felvonulás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában