szűrővizsgálat

2019.04.29. 13:54

Egészségügyi állapotáról tájékozódhatott a lakosság Békéscsabán

Békésbe érkezett a napokban „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030”, amely keretében hétfőn a csabai Szent István téren felállított szűrőközpontban ismerhette meg egészségügyi állapotát a lakosság.

Vásári Erzsébet

Fotó: Vásári Erzsébet

A humanitárius program azzal a céllal kelt életre, hogy javítson a lakosok kedvezőtlen egészségügyi állapotán. Az egészségprogram weboldalán olvasható sajtóközleményből kiderült, a felnőtt lakosság mellett idén már évi 75 ezer gyermek integrációja is megkezdődik, hiszen csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt.

A szerző felvételei

A közleményből megtudhattuk, a program az elmúlt kilenc évben összesen 1600 helyszínen volt megtalálható, melyeken 500 000 látogatón elvégzett mintegy 7 millió vizsgálattal mérte fel a lakosság egészségügyi állapotának helyzetét.

A fent említett cél pedig 2019-ben is töretlen, hiszen ebben az évben is tovább folytatódik a szűrőprogram 74 szakmai szervezet összefogásával.

A békéscsabai lakosoknak a hétfői programban lehetőségük volt többek közt szív- és érrendszeri vizsgálatra (EKG), vérnyomás mérésre, érfali rugalmasság vizsgálatra, vércukorszint- , húgysavszint- és koleszterinszint mérésre, hallásvizsgálatra, szemnyomás vizsgálatra, szemszárazság tesztre, laktóz érzékenység tesztre és a fizikai aktivitás szintjének felmérésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában