Orosháza

2019.04.30. 20:58

Agrárkonferencia után fáklyás felvonulás

A több éves hagyományokra visszatekintő fáklyás felvonulás mellett idén agrárfórumot is rendeztek a szocialisták Orosházán.

beol.hu

Az agrárszocialista megmozdulás emlékére szervezett program részeként tartott keddi agrárfórumon a szakpolitikusok arról beszéltek, a történelmi esemény is arra emlékeztet, felelősséggel tartoznak a vidékért. Elemezték a magyar falvak helyzetét és figyelmeztettek, a jövőben a vidékfejlesztési források csökkenése súlyos feszültséget okozhat.

A véres május elsejei emlékműnél a 128 évvel ezelőtt történtekre emlékezett dr. Tóth Bertalan az MSZP elnöke, EP-listavezető, aki kitért a 15 évvel ezelőtti uniós csatlakozásra, ami szintén reményt ébresztett a magyarokban. Mint mondta, jó olyan közösségben élni, ahol szabadság van, de ez most veszélybe került.

Zuhogó esőben vonultak Orosházán

– Az elődök példája üzenet: a változás összefogással, együttműködéssel lehetséges – mondta, majd a fáklyás menet a piactéri utcabálig vonult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában