előadás

2019.03.20. 19:32

Rakonczay Gábor teljesítette a lehetetlent, néhány hónap alatt jutott el a Déli-sarkra

Rakonczay Gábor expedíciós utazó történeteit hallgathatta meg a közönség a Bihari Túrák Közhasznú Egyesület által szerdán megszervezett „Az út amely formál minket” című előadáson.

V. E.

Déli-sarkpont, 2019. január 8. 2019. január 7-én az Antarktiszon készült kép Rakonczay Gáborról, aki ezen a napon elsõ magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot. Az extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után. MTI

Forrás: MTI

Az eseménynek a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, melyen a vendégelőadó izgalmas utazásaiba nyert bepillantást a közönség. A kalandokat kereső utazóról az est folyamán kiderült, hogyan jutott el az öltet bevillanásának pillanatától kezdve néhány hónap alatt az Antarktiszra, illetve az is, hogy milyen örömöket és nehézségeket élhet át az ember egy ilyen „túra” alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában