szeméremsértés

2019.03.19. 13:45

Pornófilmek hatására mutogatta férfiasságát a csabai főiskolánál

Két évre próbára bocsátotta szeméremsértés miatt a Békéscsabai Járásbíróság kedden azt a férfit, aki tavaly tavasszal kétszer, majd egyszer nyáron is alul meztelenül mutogatta magát, férfiasságát ismeretlen nőknek Békéscsabán. A vádlott azt mondta, hogy pornófilmeket nézett, és kíváncsi volt, hogy a nők hogyan reagálnak, ha kitárulkozik. Azt hitte, hogy tetszeni fog a nőknek az, amit látnak.

Licska Balázs

A vádirati tényállás szerint a vádlott tavaly márciusban, két alkalommal is kocsival közlekedett Békéscsabán, a főiskola környéki utcákban. Mindkétszer ugyanaz volt a forgatókönyv: az autóval lelassított, megállt, és – mivel előzőleg letolta a nadrágját – nemi szervét mutogatta a nőknek. Júliusban pedig ki is szállt a kocsiból, felnyitotta a csomagtartót, majd mögüle lépett elő alul meztelenül, megmutatva férfiasságát egy nőnek.

Két alkalommal is kutyát sétáltató nőknek mutogatta magát a szeméremsértés miatt elítélt férfi /Illusztráció: Shutterstock/

A vádlott – egy 30-as évei közepén járó és egyébként nem békéscsabai, családos férfi – a járásbíróságon elismerte bűnösségét. Úgy véli, a pornófilmek miatt egyfajta függősség és személyiségtorzulás alakult ki nála. Elfogadhatatlannak minősítette azt, ahogy viselkedett, szégyelli magát. Hangsúlyozta: megbánta tetteit, sajnálta, hogy megijesztette a nőket. Azt hitte, tetszeni fog nekik az, amit látnak, igaz, mint fogalmazott, szexet nem akart a nőktől.

Bár nem tett vallomást, a nyomozás során mindent elmesélt. Először a főiskola környékén kocsikázott, megszólított egy nőt, és villantott neki egyet azzal, hogy elővette a nemi szervét. Másodszor szintén a főiskola környékét rótta autóval, amikor köszönt, majd villantott is egyet egy kutyát sétáltató nőnek. Harmadszor a körgátnál, a lovasiskolánál parkolt le. Azt mondta, hogy csupán vizelni akart, de aztán úgy döntött, hogy egy ott kutyát sétáltató nő előtt is kitárulkozik.

A sértettek, a nők vallomását felolvasták a tárgyaláson. Az első nő azt mondta: azt hitte, hogy kérdezni akar az autós valamit, azért lassított, állt meg mellette. Ezért benézett a lehúzott ablakon. A sofőr kéjesen nézett rá, miközben markolta a merev nemi szervét, de nem szólt semmit. A második nő kutyát sétáltatott, ő is azt hitte, hogy segítséget kér tőle az autós, azért lassított le, állt meg mellette. A sofőr – miközben szintén fogta a férfiasságát – annyit kérdezett, hogy „nem érdekel?”.

A harmadik nő a körgátnál, a lovasiskolánál sétáltatta kedvencét. Úgy emlékezett, hogy a sofőr nem messze tőle megállt, kiszállt a kocsiból, majd felnyitotta a csomagtartót. Aztán a férfi kilépett a takarásból, alul meztelenül. A nő kiabálni kezdett, amire a férfi annyit felelt: „azt hittem, hogy ezt akarod”. A nőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy lefotózta a kocsit, így sikerült azonosítani az elkövetőt, aki a rendőröknek aztán beismerte a két korábbi, márciusi alkalmat is.

A szakértők szerint a mutogatós férfinak kielégítetlen nemi vágyai vannak, a szexuális életében vannak bizonytalanságok, szorongások, exhibicionizmus figyelhető meg nála.

Szeméremsértés miatt ítélték el

A perbeszédek során a vádhatóság kiemelte: megfigyelhető a szándékosság, a férfi felkínálta magát a nőknek. A három nőből kettő annyira megrémült, hogy azóta kerülik azokat a helyeket, ahol az esetek történtek. A védelem szerint nem vitás, hogy mi történt, viszont egyik esetben sem a nemi vágy felkeltése vagy kielégítése érdekében mutogatta magát a férfi.

A Békéscsabai Járásbíróság szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek a férfit. Nem szabott ki büntetést vele szemben, mindössze intézkedés alkalmazott azzal, hogy a vádlottat két évre próbára bocsátotta, illetve pártfogó felügyelet alá helyezte. A férfinak 128 ezer forint bűnügyi költséget is viselnie kell. Az ítélet nem jogerős.

– Tiszteletben kell tartani mások szexuális önrendelkezését, szeméremérzetét – hangsúlyozta az ítélet indokolásakor dr. Varga Magdolna bíró. Kifejtette: a körülményekből egyértelmű, hogy a vádlott azt várta a kiválasztott nőktől saját maga lemeztelenítése és a magamutogatás után, amit a pornófilmekben is látott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában