Zártszelvény SE

2019.03.26. 11:15

Minden követ megmozgatnak egy-egy nemes ügy érdekében

A Zártszelvény SE az eleki közösségi élet felpezsdítését tűzte ki célul évekkel ezelőtt, ám ennél jóval tovább haladtak. Ma már az országos Civil Díj elnyerésére esélyes szervezetek közé bekerülve várják az eredményhirdetést és a szavazatokat a legsikeresebb adománygyűjtés kategóriában. Az egyesülethez számos kezdeményezés köthető, legutóbb a kétegyházi Dicsa Noémi gyógykezelésére gyűjtöttek 1,6 millió forintot.

Nagy-Laczkó Viktória

A Zártszelvény SE neve ma már sokat mond a helyiek és a környékbeliek számára. A közösségi életet felélénkítő megmozdulásaikkal nemcsak üde színfolttá váltak a település életében, hanem rengeteg civilnek, rászorulónak segítettek. Mindemellett a hagyományőrző tevékenységek, a szabadidősport és a környezettudatos életmód népszerűsítését is alapvető feladatuknak tekintették és tekintik.

A Zártszelvény SE tagjai (képünkön a Gyulai Amazonok társaságában) sportos programmal gyűjtöttek adományt /Beküldött fotó/

– Kiemelt célunk a fiatalok számára alternatívát nyújtani és megmutatni, hogy van élet az okostelefonok, konzolok és a számítógépek világán kívül is. Akcióinkkal szeretnénk a különféle társadalmi csoportokhoz tartozó egyéneket közelíteni egymáshoz; bemutatni, hogy mindenki értékes és hasznos tagja a társadalomnak; ifjaink a virtuális élmények után tapasztalják meg a valós személyes kapcsolatokon alapuló közösségi élmények nyújtotta értékeket – foglalta össze az egyesület tagjait összekötő alapértékeket Szelezsán György, a Zártszelvény SE vezetője.

A szervezet mozgalmas három évet tud a háta mögött. Mondhatni, a tagok nem sokat tétlenkedtek a megalakulásuk óta: megannyi kezdeményezés ötletgazdájaként tűntek fel. Februárban a gerincvelői izomsorvadással küzdő kétegyházi kislány, Dicsa Noémi gyógykezelésének támogatására életre hívott családi nap szervezésében nyújtottak segítséget, és a kétegyházi sportcsarnokban rendezett eseményt 200 ezer forint adománnyal is támogatták.

– Hála a közel 600 látogatónak a nap folyamán több mint 1,6 millió forint adomány gyűlt össze a csöppség gyógykezelésére. Úgy gondoltuk, egy összefogáson és önzetlenségen alapuló sport- és családi nap kiváló alkalom, hogy összehozza a családokat és a barátokat, ezzel támogatva egy nemes ügyet – fogalmazott az elnök.

Az eleki rászoruló családoknak öt csecsemő-légzésfigyelő készüléket adományoztak januárban, melyet az érintettek a védőnői szolgálattól kölcsönözhetnek ki ingyen. De szerveztek többek között kispályás labdarúgótornát amatőr sportolók részére tavaly télen, nyáron pedig ingyenes jótékonysági sport- és családi napot, ahol egy beteg kisfiú gyógykezelésére gyűjtöttek. Húsvétkor népviseletben indultak vödörrel locsolkodni, ezenfelül disznótorokat és erdélyi kirándulásokat rendeznek.

– Tíz civil szervezettel működtünk együtt és álltunk egy-egy nemes ügy mellé, rendezvényeinkkel több ezer embert értünk el. A legújabb csapatsiker pedig, hogy az egyesület a karitatív tevékenységek elismeréseként a NIOK Alapítvány által kiírt országos Civil Díj 2019-es kiírásában, 120 civil szervezet közül a legsikeresebb adománygyűjtés kategóriában – másik három szervezettel egyetemben – a döntőbe jutott. A helyezésekről szakmai bizottság dönt majd áprilisban, de előtte hamarosan online szavazás indul a közönségdíj elnyerése érdekében a nyolc kategóriában döntőbe jutott szervezetek között – árulta el az elnök. Hozzátette, addig sem tétlenkedtünk: március 23-án csatlakoztunk a „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” programhoz a környezettudatos életmód népszerűsítése érdekében.

Baráti társaságból egyesület

A Zártszelvény SE név a ’90-es évekre utal: a csapat alapjait akkor tették le elődeik, egy helyi vasbolt által támogatott kispályás focicsapatként. A szervezet azonban 2016-ban jött létre huszonegy, rendszeresen focizni összejáró fiatalnak köszönhetően. A tagság azóta közel a négyszeresére bővült, ma már 70 fővel működik. Olyan tevékenységeket igyekeznek szervezni, melyek hiányként jelentkeznek Eleken és talán a régióban is.

A Zártszelvény SE csapatára IDE KATTINTVA adhatja le a szavazatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában