ünnepélyes átadás

2019.03.14. 16:50

Megújult a pusztaföldvári orvosi rendelő és egészségház

Komfortos, gazdaságos fenntartású, modern eszközökkel felszerelt – a gyógyító munkához minden adott a pusztaföldvári orvosi rendelőben és egészségházban. A háziorvos, a fogorvos és a védőnői szolgálatnak helyet adó ingatlan a TOP-os beruházások sorában elsőként valósult meg. Az ünnepélyes átadáson, csütörtökön délután Tolnai Péter, a megyei közgyűlés alelnöke azt fogalmazta meg, mennyire fontos egy közösség életében az ilyen beruházás.

Csete Ilona

Fotó: Csete Ilona

A színvonalas ellátáshoz nélkülözhetetlen eszközbeszerzés mellett a projekt keretében az épület is megújulhatott és a helyi önkormányzat segítő hozzáállását is dicséretesnek nevezte ünnepi köszöntőjében. Arra már dr. Fodor Zsuzsanna adjunktus emlékeztetett, körülbelül 100 évre kell visszatekinteni az épület múltjában. Az első felújítás 1961-ben megtörtént, azóta várták a korunknak megfelelő modernizációra, állagmegóvásra. A mostani projekt keretében ez megvalósult az akadálymentesítéssel, az eszközbeszerzésekkel együtt.

A szerző felvételei

– Nekünk, itt dolgozóknak ez a beruházás nagyon fontos volt. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen színvonalon fogadjuk s látjuk el a betegeinket. A környezeti szépítés, virágosítás még hátra van, azt a tavalyi jótékonysági báli bevételből megvalósítjuk, vagyis felvirágoztatjuk az egészségházat és környezetét – mondta az ünnepélyes átadón a pusztaföldváriak háziorvosa. Ahogy ő is köszönetet mondott minden segítőnek (akik a ki- és visszaköltözésben segítettek, a lakosságnak, akik türelemmel fogadták a változásokat), úgy a polgármester, dr. Baranyi István is megköszönte a sikeres projektben résztvevők munkáját.

– Jó szakemberek dolgoznak nálunk, értünk, ezért is volt fontos számunkra, hogy ez a beruházás megvalósuljon, tudtuk, megéri ez a befektetés. Amikor kellett, a plusz támogatás biztosításával is segítettünk – tette hozzá a község vezetője.

A TOP-os pályázattal 58.9 millió forintot nyert a község az egészségházra. Ebből orvosi eszközre majd 6 milliót fordítottak (ultarhang, székek, bútorok, eszközök stb.). Napelem szolgálja a folytatásban a takarékosabb fenntartását az épületnek.

Megújultak az orvosi, a fogorvosi, a védőnői rendelők mellett a szociális helyiségek, a várók. A fogorvosi rendelőbe önkormányzati forrásból vásároltak egy fogorvosi széket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában