alapkőletétel

2019.03.01. 13:28

Szabadidőközpont lesz a kihasználatlan orosházi épületből

Elkezdődhet egy zöldmezős beruházás, miután az önkormányzat az Európai Unió Terület és Településfejlesztési Operatív Programja keretében 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A területátadás után, pénteken időkapszulát helyeztek el a városvezetők az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont előtt.

Cs. I.

– Ezen a helyszínen hamarosan elkezdődik a zöld város beruházás. 400 millió forint támogatás mellett több mint 81 millió forint önerőből valósul meg a projekt, ami úgy hiszem, kiváló kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket kínál majd az orosháziaknak és a hozzánk látogatóknak. Egy már meglévő épület kap új funkciókat. Kevésbé látványos fejlesztésről beszélünk – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Dudás Zsolt, a kivitelező kft. ügyvezetője, Fejes Róbertné alpolgármester és Dávid Zoltán helyezte el az időkapszulát /Fotó: Kiss Zoltán/

A beruházás jelentőségéről elmondta, egy részben kihasználatlan ingatlant töltenek meg új tartalommal. Az épület egyik fele konferenciák remek helyszíne lesz, a másik felét pedig a szabadidő eltöltésére alkalmas térré alakítják át, ahol helyet kap mozi, bowling és biliárd terem. Hamarosan megszépül a környezet is.

– Növényeket ültetnek, füvesítenek, a parkolók is megújulnak. Fontos szempont az akadálymentesítés éppen úgy, ahogyan a környezettudatosság. Napelemek kerülnek az épület tetejére, a csapadékvizet hasznosítjuk, a költséghatékonyságot szolgálja a ledes térvilágítás – sorolta.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás célja, hogy az Orosházára érkező vendégek mellett a helyi lakosok számára is megfelelő kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújtsunk, növelve ezáltal a város, a térség vonzerejét. Azt gondolom, ez nagyon fontos, egy lépés, amivel a fiatalokat itt tarthatjuk. Az Orosháza-Gyopárosfürdőre érkezőknek pedig kikapcsolódási alternatívákat kínálhatunk.

Együttműködés hoz eredményt

Meglátásom szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban eddig elvégzett munka igazán sikeres. Az orosházi TOP megfelelő előkészítése és eredményei sokak kitartó munkájának és összefogásának köszönhető. Ehhez kellett az elkötelezett városvezetés, Simonka György országgyűlési képviselő segítsége, ugyancsak kellett a testület támogatása, a hivatali szakirodák és a projektmenedzsment elkötelezett munkája, valamint a hathatós kormányzati együttműködés. Az a feladatunk, hogy minden adódó pályázati lehetőséget kiaknázzunk – tette hozzá Dávid Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában