felújítás

2019.03.27. 11:52

Gyopárosfürdőn már készülnek a szezonra, sok a munka

Szikrázó napsütésben tartott sajtótájékoztatót Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán a parkfürdőben szerda reggel.

Csete Ilona

Gyopároson, a strand körül a fákat gallyalták, a strandürdő területén zajlottak a főszezonra való előkészületek. A fürdőzők se hiányoztak: a gyógyvizes kinti medencében jókat beszélgetve töltötték az időt a vendégek. E medence mellett a termetes vascső késztette megállásra a sajtó képviselőit. Dávid Zoltán elmondta, ennek a cseréje is most zajlik. Azt már Benkő Ferenc, a Városüzenmeltetési Zrt. vezérigazgatója tette hozzá: 80 méter hosszan kell kicserélni a csurgalékvíz elvezetésére szolgáló vezetéket, mert az idő kikezdte. Helyén új vezetéket fektetnek le.

A szerző felvételei

A fürdő körüli tórendszer átlátható, a nádat már korábban levágták. Sokan sétáltak, vagy éppen horgász szenvedélyüknek éltek a reggeli órákban. A versenymedence körül építők, burkolók tették a dolgukat. A csúszós járólapokat felszedték, új térkővel fedik le az uszoda körüli járófelületeket.

Hat új zuhanytornyot is felállítanak mire megérkeznek az első fürdőzők. Elhangzott, az élményfürdő teraszán is lecserélik a csempéket. Ezekre a javításokra, fejlesztésekre majd 7 millió forintot költenek. Az a cél, hogy a vendégeket esztétikus, kulturált környezetben fogadhassa Gyopárosfürdő. Ezt a célt szolgálja a parkosítás is: a virágokat már megrendelték, a kiültetés a városi ágyások feltöltésével egyidőben zajlik majd.

Húsvétra megnyitják az élményfürdő teraszának a medencéit, a parkfürdő nyitása függ az időjárástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában